Burak Erbay: "Elektrik Faturalarını Ödeyemeyen Vatandaşlarımızın Sayısı Meskenlerde Yüzde 4 Bin Artmış" - Son Dakika
Güncel

Burak Erbay: "Elektrik Faturalarını Ödeyemeyen Vatandaşlarımızın Sayısı Meskenlerde Yüzde 4 Bin Artmış"

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Fakirleşen Muğlalı hemşerilerimizin, elektrik faturalarını ödeyemeyen vatandaşlarımızın sayısı meskenlerde yüzde 4 bin, tarımsal sulamalarda da yüzde 3 bin artış göstermiş, ticari işletmelerde de yüzde 680’e ulaşmış” dedi.

02.02.2023 16:57  Güncelleme: 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, "Fakirleşen Muğlalı hemşerilerimizin, elektrik faturalarını ödeyemeyen vatandaşlarımızın sayısı meskenlerde yüzde 4 bin, tarımsal sulamalarda da yüzde 3 bin artış göstermiş, ticari işletmelerde de yüzde 680'e ulaşmış" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Muğla'da elektrik faturasını ödeyemeyen mesken abone sayısının yüzde 4 bin, tarımsal üretimde faturasını ödeyemeyen abone sayısının yüzde 3 bin 441, ticari işletmeler açısından bakıldığında ise yüzde 682 oranında arttığını açıkladı.

Konu ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine gelen yanıtları değerlendiren Erbay, şunları söyledi:

"AKP'nin yanlış politikaları sonucu insanlarımız fakirleşmeye devam ediyor. Temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı gibi elektrik faturalarını bile ödeyemez hale geldiler. Bunu Sayın Enerji Bakanı'na sorduk. Muğla'mızdaki elektrikleri kesilen vatandaşlarımızın sayısını sorduk.

Sayın Bakan, cevap vermiş. 2019 yılında Muğla'da elektriği kesilen mesken abone sayısı 220 iken, bu 2020 yılında 5 bin 159'a çıkmış. 2021 yılında da 9 bin 356'ya çıkmış. Yani yüzde 4 bin artış olmuş.

Yine aynı şekilde ticarethanelerde 2019 yılında 428 tane ticarethanenin elektriği kesilmişken bu 2020 yılında 4 bin 817'ye, 2021 yılında da 3 bin 350'ye ulaşmış. İşte AKP'nin yanlış politikaları bu. Tarımsal sulamada da 2019 yılında 24 tane elektrik kesintisi olurken 2020 yılında tarımsal sulamada bu sayı 532'ye, 2021 yılında da 852'ye ulaşmış. Yani AKP'nin yanlış politikaları sonucu fakirleşen Muğlalı hemşerilerimizin, elektrik faturalarını ödeyemeyen vatandaşlarımızın sayısı meskenlerde yüzde 4 bin, tarımsal sulamalarda da yüzde 3 bin artış göstermiş, ticari işletmelerde de yüzde 680'e ulaşmış. AKP'nin Muğlalı hemşerilerimize reva gördüğü durum bu. Buradan söz veriyoruz. Millet İttifakı olarak iktidar olduğumuzda hiçbir vatandaşımızın, hiçbir Muğlalı hemşerimizin elektriği ödeyemediği için kesilmeyecek."

Burak Erbay: "Elektrik Faturalarını Ödeyemeyen Vatandaşlarımızın Sayısı Meskenlerde Yüzde 4 Bin Artmış"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Burak Erbay: 'Elektrik Faturalarını Ödeyemeyen Vatandaşlarımızın Sayısı Meskenlerde Yüzde 4 Bin Artmış' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement