Burak Erbay: "Yıkılan Binaların Müteahhitlerinin Mal Varlıklarını Kaçırmalarını Önlemek İçin Kanun Teklifi Verdik. - Son Dakika
Güncel

Burak Erbay: "Yıkılan Binaların Müteahhitlerinin Mal Varlıklarını Kaçırmalarını Önlemek İçin Kanun Teklifi Verdik.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, 11 ili etkileyen depremlerde yıkılan binaların müteahhitlerinin mal varlıklarını kaçırmalarının önlenmesi için kanun teklifi verdiklerini belirterek, “Bu teklifimizin acilen gündeme alınıp Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi için tüm partilerin desteğini bekliyoruz. Sorumluların mallarını kaçırmasının önüne geçmek için hep beraber bu yasanın Meclis’ten geçmesi için gerekli çalışmayı yapmamız gerekiyor” dedi.

17.03.2023 11:43  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, 11 ili etkileyen depremlerde yıkılan binaların müteahhitlerinin mal varlıklarını kaçırmalarının önlenmesi için kanun teklifi verdiklerini belirterek, "Bu teklifimizin acilen gündeme alınıp Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi için tüm partilerin desteğini bekliyoruz. Sorumluların mallarını kaçırmasının önüne geçmek için hep beraber bu yasanın Meclis'ten geçmesi için gerekli çalışmayı yapmamız gerekiyor" dedi.

CHP Muğla Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi Burak Erbay, depremlerde yıkılan binaların müteahhitlerinin mal varlıklarına en konulmasına yönelik kanun teklifi verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Erbay, CHP milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları olarak depremin ilk gününden itibaren sahada vatandaşların yaralarının sarılması için mücadele ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Genel Merkezimizin talimatıyla kurulan Hukuk Komisyonu üyeleri olarak deprem bölgesindeki illerimizdeki başsavcılarımızı, barolarımızı ve CHP İl Hukuk Komisyonu üyelerimizi ziyaret ederek depremde olumsuz etkilenen vatandaşlarımızla ilgili yürütülen soruşturmalar hakkında bilgiler aldık. Sahada yaptığımız incelemelerde, binaların yapımında sorumluluğu bulunan müteahhitlerin yurt dışına kaçtığını ve maddi sorumluluktan kurtulmak adına da mallarını başkalarına devrederek mal kaçırma çabası içerisinde olduğunu öğrendik. Bizler bu soruşturma dosyalarını sonuna kadar yakından takip edecek, vicdanları rahatlatacak kararlar verilene kadar da takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Ancak bu soruşturmalar yürütülürken yasamızdaki eksikliklerden dolayı, sorumlu olan müteahhitlerin mallarına el konmasını sağlayacak yeterli düzenlemenin bulunmadığını tespit ettik. Bunun üzerine, grup başkanvekillerimizin talimatıyla bir hazırlık yaparak, özellikle Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 128. maddesinde sayılan, suçluların mal varlıklarına el konmasının önünü açan yağma, hırsızlık, uyuşturucu ticareti, zimmet, rüşvet gibi suçlara, taksirle ölüme sebebiyet verme suçlarının da eklenmesini sağlayacak maddenin düzenlenmesini içeren bir yasa teklifini TBMM'ye sunduk. Bu teklifimizin acilen gündeme alınıp Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi için tüm partilerin desteğini bekliyoruz. Sorumluların mallarını kaçırmasının önüne geçmek için hep beraber bu yasanın Meclis'ten geçmesi için gerekli çalışmayı yapmamız gerekiyor."

CHP Genel Merkezi'nin görevlendirdiği Deprem Araştırması Hukuk Komisyonu'nda, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Muğla Milletvekili Burak Erbay, İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Antalya Milletvekili Rafet Zeybek ve Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal yer alıyor. Komisyon üyeleri deprem bölgesi Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'taki Cumhuriyet savcılıkları, barolar ve CHP İl Hukuk komisyonları ile görüştü.

Burak Erbay: "Yıkılan Binaların Müteahhitlerinin Mal Varlıklarını Kaçırmalarını Önlemek İçin Kanun Teklifi Verdik.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Burak Erbay: 'Yıkılan Binaların Müteahhitlerinin Mal Varlıklarını Kaçırmalarını Önlemek İçin Kanun Teklifi Verdik. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement