Burası Batman Burada Küfür Yok" - Son Dakika
Güncel

Burası Batman Burada Küfür Yok"

Batman Valiliği ve Batman Petrolspor AŞ tarafından hayata geçirilen "Burası Batman Burada Küfür Yok" projesi, sporcular ve taraftarlar tarafından ilgiyle karşılandı.

31.10.2017 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Valiliği ve Batman Petrol spor AŞ tarafından hayata geçirilen "Burası Batman Burada Küfür Yok" projesi, sporcular ve taraftarlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Proje kapsamında her maç öncesi Batman Petrolsporlu oyuncular sahaya ellerinde "Burası Batman Burada Küfür Yok" pankartı ile çıkıyor. Taraftarlar ise maç boyunca "Burası Batman Burada Küfür Yok" sloganları ile projeye sahip çıkıyor.

Vali Ahmet Deniz, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, amaçlarının Batman'ın olumsuzluklarla değil güzelliklerle, kültürel ve sportif faaliyetle anılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Sporun olduğu yerde, küfürün, şiddetin olmaması gerektiğine işaret eden Deniz, şunları kaydetti:

"Bizim örfümüzde, adetimizde, geleneğimizde zaten küfür yok. Toplumun hiç bir yerinde olmaması lazım. 'Burası Batman Burada Küfür Yok' diye bir kampanya başlattık. Bir yıldır seyircimiz pankartlarla sloganlarla bizleri destekledi. Biz şunu haykırıyoruz, sporun içerisinde kesinlikle küfür yok. 'Burası Batman Burada Küfür Yok' diyoruz. Artık spor müsabakalarının şölen havasında geçmesini istiyoruz. Yakınlarımız, kadınlarımız, çocuklarımız, bütün amacımız, gayemiz bu. Küfürü artık bu sahalardan kaldıralım, silelim."

Projeden duydukları memnuniyeti dile getiren Petrolspor AŞ Başkanı Ekrem Konaç da "Valimiz öncülüğünde başlatılan kampanyayı sadece sözde veya bir pankarta yazarak değil uygulayarak yapıyoruz." dedi.

Taraftarlar Derneği Başkanı Çağdaş Ozan Büyükalp da valilik öncülüğünde örnek olacak bir kampanya yürütüldüğünü belirtti.

Kadın taraftar Zehra Acar ise eskiden maç izlemeye gedemediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bir kadının küfürlü bir ortamda olması hoş değildi. Küfür vardı diye ailelerimiz maç izlememize karşı çıkıyordu. 'Küfür olan yerde ne diye duruyorsunuz' diyorlardı. Bu proje sayesinde artık maç izleyebiliyoruz."

Burası Batman Burada Küfür Yok"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burası Batman Burada Küfür Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement