Burçe Bekrek "Salutı da Frascatı" ile Fashıon Week Istanbul'da - Son Dakika
Güncel

Burçe Bekrek "Salutı da Frascatı" ile Fashıon Week Istanbul'da

Burçe Bekrek "Salutı da Frascatı" ile Fashıon Week Istanbul\'da

BurçeBekrek, İlkbahar | Yaz 2014 "Saluti Da Frascati" koleksiyonunda Capri'den başlayıp Paris'e uzanan yolculuğunda Nancy Cunard'a ait biriktirdiği dökümanlardan ilham alıyor.

12.10.2013 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nancy Cunard'dan Islay Lyons'a Frascati'den gönderilmiş, Nancy'nin yakında gerçekleştireceği Capri seyahatinin haberini verdiği ve üzerinde Nancy ile Norman Douglas'ın Capri, Villa Tuoro'da çekilmiş bir fotoğrafının yer aldığı vintage bir kartpostal ile karşılaştığında başlıyor koleksiyonun hikayesi.

1920'lerin en ikonik karakterlerinden biri şair, yayıncı, aktivist, provokatör ve herşeyden evvel eksantrik bir Jazz-Age kadını olan Nancy Cunard'ın, Paris ve Frascati arasında Louis Aragon, Samuel Beckett, Man Ray, Cecil Beaton, Ernest Hemingway gibi isimlerle geçen günlerinden edinilen referans , African-American jazz müzisyeni Henry Crowder ile yaşanmış bir aşk hikayesinden sonra siyahların haklarını savunmaya adanan bir hayattan alınan ilham, Nancy'nin abartılı bilezikleriyle yansıttığı ve onun African Tribal stiline öykünen desenler, sadece küçük detaylarda kendini gösteren 20'li yılların çağdaş ve modern uyarlaması, demi-couture dokunuşlar Burçe Bekrek'in Ilkbahar | Yaz 2014 sezonunda birleşen unsurlar.

Burçe Bekrek "Saluti Da Frascati" adlı koleksiyonu için deseniyle Nancy Cunard'ın stilindeki African Tribal detaylara işaret eden , Paris'te üretilen, el dokuması ve büyük bir kısmı geri dönüşümlü kağıttan oluşan özel kumaşı ile lüks tüketimde sürdürülebilirliğin de altını çiziyor. Koleksiyonun kalanına ise ipek, kuzuderisi, krep ve nano-teknolojik dokumalar eşlik ediyor.

Tasarımcı Burçe Bekrek koleksiyonun anahtar parçalarının, çok amaçlı ve double-face kullanımı olan ipek biker ceketler ve koleksiyon için üretilen kumaşın desenine ithafen revize ettikleri, markanın imzası haline gelen couture doku formlarından oluşan "Burçe Bekrek Permanent Line" olduğunu vurguluyor.

Burçe Bekrek Kimdir: Burçe Bekrek, 2005 senesinde Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nden dereceyle mezun oldu. Mezununiyetinin ardından Istituto Marangoni'de "Fashion Styling" master programına başladı. Aynı sene "D&G" markasının açmış olduğu styling yarışmasını kazandı. 2008 yılında, Fashion TV Türkiye'nin düzenlediği FTV Moda Ödülleri'nde 'En iyi

Gelecek Vaat Eden Moda Tasarımcısı Ödülü'nü aldı. Aralık 2010'da kendi markasını kurdu.

İlk koleksiyonu ile Elle Style Awards Türkiye'de 'En Stil Genç Tasarımcı' kategorisinde aday gösterildi. 2013 Yaz koleksiyonunu Berlin Moda Haftasında yer alan bir karma defilede sundu. Tasarımcı aynı zamanda Premiere Berlin, ZipZone Paris gibi uluslararası fuarlarda koleksiyonunu sergileme şansına sahip oldu.

Giysi tasarımından öteye geçip stil tasarımını öneren Burçe Bekrek'in tarzını en iyi anlatan kelimeler; yalınlık, kusursuz kalıp ve yüksek kalitede fonksiyonellik. "Mikro makrodur" felsefesini benimseyen markanın amacı pratik çözümler öneren giyim seçenekleri ile yeni bir yaşam stili yaratmak.

İstanbul'da Geleceğin Moda Tasarımcıları'yla Tanışın!

Istanbul Fashion Incube; geleceğin moda tasarımcılarını destekleyen ilk moda girişimcilik merkezidir.

Proje Türkiye moda endüstrisinde kilit rol oynayan İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenmektedir. Istanbul Fashion Incube, yetenekli tasarımcılara markalarını güçlendirmek üzere benzersiz bir destek sunuyor. Tasarımcılara çalışabilecekleri bir ofis, İstanbul'da modanın kalbi olarak nitelendirilen Nişantaşı'nda showroom imkanı, özellikli kumaş ve materyalleri yakından inceleyebilecekleri materyal kütüphanesi sağlayan merkez bünyesindeki tasarımcılar; markalarının görünürlüğünü 7 - 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası'nda defile ve studio şovları ile sunuyor.

Koleksiyonlarını gösterebilecekleri yeni kumaşlara ve fırsatlara ulaşmalarının yanı sıra; bu projenin bir parçası olarak İstanbul Fashion Incube ile uluslararası danışmanlardan oluşan takımlarla işbirliği halinde olunması, girişimcilik yeteneklerinin geliştirilmesi, koleksiyonlarının planlanması, markalaştırılması, yönetimi, finansal planlanması, styling ve defile hazırlıkları gibi noktalarda, tasarımcıların markalarının uluslararası platformlarda rekabet güçleri artırılmaktadır. Mayıs 2013'ten bu yana danışmanlar, seçilen tasarımcılara, İstanbul'da bulunan Fashion Incube Merkezi'ni ziyaret ederek eğitimler vermiş, birebir danışmanlıkta bulunmuşlardır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Burçe Bekrek 'Salutı da Frascatı' ile Fashıon Week Istanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement