Burcu, Türkiye Birincisi! - Son Dakika
Otomobil

Burcu, Türkiye Birincisi!

Burcu, Türkiye Birincisi!

Bonus Parkur Racing pilotu Burcu Burkut Erenkul, erkek rakiplerine karşı eşit otomobillerle yarıştığı Türkiye Sınıf 8 Birinciliğinde sezonu zirvede tamamladı.

21.10.2012 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sezonun son yarışı olan Oyak- Renault 37. Yeşil Bursa Rallisi'ne sınıfında lider olarak gelen ve Türkiye Birinciliği parolasıyla yarışa başlayan Burcu Burkut Erenkul yarışı 2. sırada tamamlayıp sezon sonunda 2012 Türkiye Ralli Sınıf 8 birincisi oldu.

20 Ekim Cumartesi günü başlayan yarışın ilk gününde Burcu Burkut Erenkul temkinli bir tempoyla yarışa başladı. Yarışın ikinci ve aynı zamanda en uzun günü oldukça zorluydu. Özellikle sabah erken saatlerdeki etaplar havanın ve asfaltın da soğuk olması sebebiyle son derece kaygandı. Bu zorlu şartlarda stratejik bir tempoyla yarışa devam eden Burcu, yarışı sınıfında 2. sırada tamamladı. Aydoğanlar Otomotiv, Unifree Dutyfree ve Liqui Moly sponsorluğunda yarışan Türkiye'nin en genç bayan ralli şampiyonu Burcu Burkut Erenkul, aldığı bu sonuçla 13,4 puan farkla Türkiye Sınıf 8 Birincisi oldu ve kariyerindeki başarılara bir de Türkiye Birinciliği ekledi.

21 Ekim Pazar günü sezonun son yarışının kupasını da başarıyla kaldıran Burcu Burkut Erenkul duygularını şu şekilde dile getirdi:

"Geçen yıl Yeşil Bursa Rallisi'nde iki önemli birincilik almıştık. Bu sezon da kariyerimdeki ilk Türkiye Birinciliği'ni bu yarışta elde ettim. Gerçekten çok mutluyum. Çok zorlu bir sezondu. Erkek rakiplerime karşı bu başarıyı elde etmek daha da gurur veriyor. Başta tüm sezon yanımda olan sponsorlarım Aydoğanlar Otomotiv, Unifree Dutyfree ve Liqui Moly'ye, bu noktaya gelmemde sezon boyu çok önemli katkıları olan takımım Bonus Parkur Racing'e, bu mücadeleyi yaşamamı sağlayan rakiplerime ve en önemlisi tüm destekleri için aileme gönülden teşekkür ederim." Bu yarışla birlikte belli olan Türkiye Şampiyonluğu ve Sınıf Birinciliklerinin ödülleri, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından ilan edilecek tarihte özel bir törenle takdim edilecek.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Burcu, Türkiye Birincisi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1'i çocuk 5 yaralı
    20:17 Bursa'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1'i çocuk 5 yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada, hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı ve 1'i çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı. Kazanın ardından yaralılar ambulanslarla İnegöl devlet hastanesine kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Yeni nesil Citroen C3 Aircross özellikleri ve satış planı
    19:09 Yeni nesil Citroen C3 Aircross özellikleri ve satış planı

    2024 yılında satışa sunulması planlanan yeni nesil Citroen C3 Aircross, tam elektrikli, hibrit ve benzinli olmak üzere 3 farklı versiyonla karşımıza çıkacak. Araç, uzun gövde tasarımıyla dikkat çekiyor ve 7 koltuklu bir opsiyon sunuyor. Citroen'in yeni marka kimliğiyle piyasaya sürülecek olan C3 Aircross, yeni logo ve ön far tasarımıyla öne çıkıyor. Motor özellikleri henüz ayrıntılı olarak açıklanmasa da, 1.2 litre üç silindirli turbo motor ve hibrit motor seçenekleri bekleniyor. Tam elektrikli versiyonun ise 154 beygirlik güç ve 400 km menzil sunması tahmin ediliyor.

  • Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti
    15:39 Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde seyreden otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı. Kazada hayatını kaybeden sürücünün cenazesi Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

  • Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü
    15:30 Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü Salih Pelit hayatını kaybetti. Otomobil, tünel duvarına çarparak savruldu. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalenin ardından Pelit'in cansız bedeni Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • İnegöl'de seyir halindeki otomobilde çıkan yangın hasara yol açtı
    15:08 İnegöl'de seyir halindeki otomobilde çıkan yangın hasara yol açtı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde seyir halindeki 16 Y 3879 plakalı otomobilde çıkan yangın, sürücü tarafından yangın tüpüyle müdahale edilerek söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle yangın tamamen kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı
    14:49 İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!
    09:09 Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!

    SDN Kurucusu ve içerik üreticisi Hakkı Alkan, yarın gerçekleşecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv piyasasını sarsacak nitelikte olacak. Elektrikli otomobil satın almayı düşünenler ve Çinli otomobil üreticisi Chery'den tanıtım bekleyenler arasında heyecan yarattı. Detaylar yarın açıklanacak.


Advertisement