Burdur 22 Yıl Sonra Gelen Valiye Davul Zurnalı Karşılama - Son Dakika
Güncel

Burdur 22 Yıl Sonra Gelen Valiye Davul Zurnalı Karşılama

Burdur 22 Yıl Sonra Gelen Valiye Davul Zurnalı Karşılama

Burdur'un Gölhisar İlçesi'ne bağlı Asmalı Köyü halkı, 22 yıl sonra ilk defa köylerine gelen valiyi davul zurnayla karşıladı.

15.04.2015 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'un Gölhisar İlçesi'ne bağlı Asmalı Köyü halkı, 22 yıl sonra ilk defa köylerine gelen valiyi davul zurnayla karşıladı.

Burdur Valisi Hasan Kürklü sorunları yerinde tespit etmek için düzenlediği gezilere Gölhisar İlçesi'ne bağlı Evciler ve Asmalı Köyleri ile devam etti. Vali Kürklü, Evciler ve Asmalı'da vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve beraberindeki İl Özel İdaresi yetkililerine sorunların çözümü konusunda talimat verdi.

Vali Kürklü eşi Nesibe Kürklü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Gölhisar Kaymakamı Muhammet Yasin Kırcı, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, İl Genel Sekreter vekili Salih Yüksel ve İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte Gölhisar'a bağlı Evciler Köyü'ne gitti. Vali Kürklü, muhtar İrfan Uysal'dan köyün sorunları hakkında bilgi aldı. Vali Kürklü ve beraberindekiler daha sonra Asmalı Köyü'ne geçti. Vali Kürklü, köy meydanında Davul zurna ile karşılandı.

Köye en son 1993 yılında 6 evin kül olduğu yangın sonrası Vali geldiğini söyleyen 29 yaşındaki Nazım Demir, "Köyümüzde 1993 yılında yangın çıkmıştı. O zamanlar çocuktuk. Yangının ertesi günü saat 4- 5 sıralarında Vali gelmişti. O günden sonra köyümüze ilk defa Vali geliyor" dedi.

Asmalı Köyü Muhtarı 34 yaşındaki Soner Özeren de "Valimizin beraberinde protokol üyeleriyle köyümüze yaptığı ziyaretten memnuniyet duyduk. Onun için davul zurnayla karşıladık" diye konuştu.

Köylere yaptığı ziyaretlerin sorunların yerinde tespiti açısından önem taşıdığını vurgulayan Vali Hasan Kürklü ise "Memnuniyetle görüyorum ki köylerimizin çok fazla sorunları yok. Ufak tefek bazı problemler var, onları da elbirliğiyle en kısa sürede çözme gayreti içerisinde olacağız. Sorunları yerinde görme, yerinde çözme noktasında gayret göstereceğiz. Bu tür gezilerimiz devam edecek. Vatandaşlarımıza da misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali Hasan Kürklü, köye gençlerin spor yapabileceği, vakit geçirebileceği sosyal alanlar yapılması yönünde İl Özel İdaresi yetkililerine talimat verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur 22 Yıl Sonra Gelen Valiye Davul Zurnalı Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement