Burdur Alman Profesörün 23 Bin Kitabı Makü'ye Bağışlandı - Son Dakika
Eğitim

Burdur Alman Profesörün 23 Bin Kitabı Makü'ye Bağışlandı

Burdur Alman Profesörün 23 Bin Kitabı Makü\'ye Bağışlandı

Alman profesörün 23 bin kitabı MAKÜ'ye bağışlandı Yaklaşık 6 yıl önce yaşamını yitiren Alman bilim insanı Prof. Dr. Georg Wilhelm Zickenheimer'in 23 bin kitabı eşi Reneta Zickenheimer tarafından Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne (MAKÜ) bağışlandı.

24.02.2016 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman profesörün 23 bin kitabı MAKÜ'ye bağışlandı

Yaklaşık 6 yıl önce yaşamını yitiren Alman bilim insanı Prof. Dr. Georg Wilhelm Zickenheimer'in 23 bin kitabı eşi Reneta Zickenheimer tarafından Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne (MAKÜ) bağışlandı.

MAKÜ Eğitim Fakültesi öğretim grevlileri Prof. Dr. Zeki Yıldırım ve Yard. Doç. Dr. Ayça Bolat Becks'in girişimleri sonucu, 2010 yılında yaşamını yitiren Alman bilim insanı Prof. Dr. Georg Wilhelm Zickenheimer'in kütüphanesinde bulunan sosyal bilimler, arkeoloji, tarih, coğrafya ve iktisat üzerine Almanca ve İngilizce dilinde yazılmış kitaplar eşi Reneta Zickenheimer tarafından MAKÜ'ye bağışlandı. Kitaplar bir TIR'la MAKÜ'ye getirildi.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Alman profesör Georg Wilhelm Zickenheimer'in kitaplarının uzun yolculuk sonucu üniversiteye ulaştığını aktarırken, "Renata hanım eşinin vasiyeti üzerine kitapları üniversitemize bağışladı. Kendisini de fahri hemşerimiz olarak kabul ediyoruz. Daha önce üniversitemize gelmişti. İleride tekrar misafir edeceğiz" dedi.

Yeni kütüphane binasının ihalesinin de tamamlandığını kaydeden Rektör Korkmaz, "Burdur'umuza ve üniversitemize yakışan bir kütüphanenin ihalesini tamamladık. Son sistem her türlü kütüphane ve teknoloji altyapısına sahip, öğrencilerimizin 24 saat yararlanabileceği bir kütüphane projesini ihale ettik. Mevcut kütüphanemizde sıkıntılarımız var. Üniversite öğrencisi ile kütüphane özdeştir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Burdur Alman Profesörün 23 Bin Kitabı Makü'ye Bağışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement