Burdur Als Hastasına Konforlu Yatak - Son Dakika
Güncel

Burdur Als Hastasına Konforlu Yatak

Burdur Als Hastasına Konforlu Yatak

Burdur Sağlık Müdürlüğü, ALS Derneği ile işbirliği yaparak 45 yaşındaki ALS hastası Mahmut Korkmaz'a asansör sistemli konforlu yatak hediye etti.

19.11.2014 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Sağlık Müdürlüğü, ALS Derneği ile işbirliği yaparak 45 yaşındaki ALS hastası Mahmut Korkmaz'a asansör sistemli konforlu yatak hediye etti.

Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Faruk Ozan ile Araştırma Bilgi Sistemleri, Sağlığın Geliştirilmesi ve Halk Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Çakıroğlu, evinde ziyaret ettikleri ALS (amyotrofik lateral skleroz) hastası Mahmut Korkmaz'a yatak hakkında bilgi verdi. Yatak için teşekkür eden ALS hastası Mahmut Korkmaz, Bakırcılar Çarşısı'nda sıcak demircilik yapıyordum. 3 kızım var. Hastalığım 2009 yılında bel ve baldır ağrısıyla başladı. Uzun süre Isparta'ya gittik, geldik. Sonra Akdeniz Üniversitesi'ne sevk ettiler. Orada ALS hastalığı teşhisi konuldu. Önce sol bacağım, belim ve kollarım ağrımaya başladı. Son 1 aydır yutma bozukluğu oldu. Oturmada, kalkmada sıkıntılar çekmeye başladık. Eşim zorlanıyordu. Belirli günlerde ağabeylerim gelip yardımcı oluyor. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurdum. Yatağımız alındı dedi.

'PENCEREDEN DIŞARIYI GÖREBİLİYORUM'

Asansör sistemine de sahip yatak sayesinde artık pencereden dışarıyı da izleyebildiğini söyleyen Korkmaz, Önceden kanepede yatıyordum. Asansör sistemli olduğu için tekerlekli sandalyeye geçmemde de rahat. Eskiden sadece evin içini görebiliyordum. Şimdi pencereden dışarıyı da görebiliyorum diye konuştu.

'AMAÇ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK'

Sağlık Bakanlığı ve kuruluşlarının ALS hastalığına ilişkin önemli çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Faruk Ozan ise, şöyle dedi Ülkemizde nöromusküler hastalıklar maalesef yaygın bir şekilde devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ALS hastalığı yaşayan hastalarımız için önemli çalışma içerisine girdi. ALS Derneği bu konuda yardımcı olmaktadır. Bu bağlamda hastamızın yanına geldik. Sağlık Müdürlüğü ve ALS Derneği işbirliğiyle yaşam kalitesini artıracak güzel bir yatak kazandırdık. Amacımız hastalarımızın yaşam kalitelerini artırmak ve psikososyal gelişimlerini sağlamak ve yakınlarına destek olmak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Als Hastasına Konforlu Yatak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement