Tedbirlere uyan Burdur'da 20 gündür koronavirüs vakası görülmedi - Son Dakika
Sağlık

Tedbirlere uyan Burdur'da 20 gündür koronavirüs vakası görülmedi

Koronavirüse karşı tedbirleri sıkı şekilde uygulayan Burdur'da son 20 gündür yeni bir vaka çıkmadı. Burdur Valisi Hasan Şıldak, kent halkının alınan önlemlere duyarlılıkla yaklaşması sonucunda vaka sayısının bittiğini söyledi.

16.06.2020 14:02  Güncelleme: 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Valisi Hasan Şıldak, kentte son 20 günde koronavirüs (Kovid-19) vakası görülmediğini söyledi. Kent halkı da alınan önlemler ve vatandaşların da duyarlılığı sayesinde bu durumun ortaya çıktığını belirterek, önlemlerin gevşetilmemesi ve fiziki mesafeye dikkat edip, maske takılmasının gerekli olduğuna işaret etti.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanı kararıyla Balıkesir Valiliği'ne atanan Vali Hasan Şıldak için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Lavanta Tepesi Otel'de veda yemeği düzenlendi. Yemeğe Garnizon Komutanı Albay Cenk Baburşah, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ile STK temsilcileri katıldı.

"SÜRECİ EN İYİ ŞEKİLDE YÜRÜTMEYE ÇALIŞTIK"

Yemekte konuşan Vali Hasan Şıldak, Burdur'da kendisine göre samimi bir çalışma ortamı oluşturmaya çalıştığını söyledi. Mart ayının ortalarında dünyada ve Türkiye'de pandemi süreci yaşanmaya başladığını hatırlatan Vali Şıldak, "Bu süreci de Burdur olarak yine bütün paydaşlarla birlikte bütün ilgili kurum ve kuruluşlarımızla birlikte halkımızın da son derece duyarlı ve anlayışıyla en iyi şekilde yürütmeye çalıştık. Şu anda Burdur'da hiçbir pozitif vaka olarak tanımladığımız hastalık yok. Yani bunu yaşayabildik. 20 gündür yok. Allah'a şükürler olsun ki bu kadar titiz çalıştılar." dedi.

Burdur'da 20 gündür koronavirüs vakası görülmedi

"DİKKATİ ELDEN BIRAKMAMAK LAZIM"

Vali Şıldak, "Sağlık Müdürlüğümüz, emniyetimiz, jandarmamız, kaymakamlarımız hep birlikte bu sonuçları elde ettik. İnşallah bundan sonra da ben ayrılırken şunu belirtmek istiyorum gerçekten dikkati elden bırakmamak gerekiyor. Kontrollü sosyal hayatın gereklerini hem vatandaşlar olarak hem kurumlar olarak hem de iş yerleri- işletmeler olarak dikkatlice uygulamaya devam etmemiz gerekiyor. Bunun da altını çizmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"HALKIMIZ TEDBİRLERE SIKI SIKI UYDU"

Vali Hasan Şıldak'ın bu açıklamaları bölge halkında memnuniyet oluşturdu. Esnaf Veysel Akçay (52), Burdur'da Kovid-19 vakalarının az olmasının alınan sıkı önlemlerle gerçekleştiğini belirterek, "Hastalık Burdur'da fazla gözükmedi. Bunun nedenlerinden birisi Valiliğin iyi tedbirler alması ve Burdur halkının bu tedbirlere uyması. Bu yüzden memleketimizde hastalık fazla görülmedi. Halkımız tedbirlere sıkı sıkı uydu" diye konuştu.

"VALİ BEYİMİZ ÇOK SIKI TUTTU"

Kent halkından Rüştü Işık (50), "Sağ olsun Vali Beyimiz çok sıkı tuttu. Bunun çok faydası oldu. Sağ olsun. Allah razı olsun. Çok şükür şu anda hastalık yok memleketimizde" dedi.

Osman İş (60), "Bizim Burdur'da fazla hastalık yok. Tedbirlere uyduğumuz için hastalık yayılmadı. İnşallah bu şekilde devam eder" diye konuştu.

"MASKEMİZ TAKACAĞIZ"

Kent halkından Selahattin Kurtulmuş (66), "Tekrar içeri kapanmamak için kurallara uymak gerekiyor. Maskemizi takacağız. Mesafeyi ayarlayacağız. Burdur'da şu anda gözüken herhangi bir vaka yok. İnşallah olmamasını istiyoruz" dedi.

"SONUÇ ALACAĞIZ"

Osman Yavuz Arslan (45) da "Burdur Valiliğimiz ve Burdur Belediyesi tarafından alınan önlemlerle çevre vilayetlere nazaran Kovid-19 daha az. Badiresiz bir şekilde atlatılmak üzere. İnşallah bu tedbirler meyvesini verecek ve sonuç alacağız" diye konuştu.

Tedbirlere uyan Burdur\'da 20 gündür koronavirüs vakası görülmedi
Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Tedbirlere uyan Burdur'da 20 gündür koronavirüs vakası görülmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Misafir: 'Burdur neresi?' diyen kişi dünyanın neresinde yaşıyor acaba ? Ya Türkiye'de yaşamıyor ya da ilkokul mezunu değil. Zira bu bilgiler Hayat Bilgisi dersinde veriliyor ilkoulda. 7 2 Yanıtla
  • Denetim denetim: Bursa demirtaş bölgesinde döner salonunda çalışanlarda maske,eldiven yok. Ter içersinde ve terler hazırladıkları gıdanın içersine dam dam damlıyor. Eliyle terini silip Gıdaları hazırlıyor. Virüs böylemi yok olacak. Virüsün insafına kaldık. Lütfen sivil olarak gidin gözlemleyin. Biraz ciddi Denetim lütfen. Yoksa halimiz harap. 7 0 Yanıtla Terim ahmet: Tam hangisi o bölgede Norden fazla dönerci var, gerekli yerlere bildirki insanlar hayvan yagi yerine insan yagi yemesinler 0 0
  • BayZ: Burdur neresi? 0 5 Yanıtla ilginç: Burduramı taşınacaksın :) :) 1 0 Efe: Senin olmadigin yer 0 0
  • .:..:.: helal olsun hem burdura hemde valisine.. başarıların devamını diliyoruz 4 0 Yanıtla
  • ali: Tebrik ederim. 4 0 Yanıtla
  • Uşaklı : RABBİM sağlık versin 3 0 Yanıtla
  • Vaka artar böyle olursa: Elinde eldiven olmadan, ağzında maske olmadan,terini hazırladığı gıdaya dam dam damlatan, terini eliyle silip gıdaya dokunan dönerci salonları yoktur. Ondan vaka görülmez. Dün ben gittim miğdem bulandı. Paket yaptırıp evde attım. Neymiş adam paket saramıyomuş ondan eldiven takmıyormuş. Maskede yok. Allahım teri malzemeye damlıyordu. Denetleyin şunları. Bursa demirtaş'tı. 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi
    12:51 Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi

    Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan Erişkin Aşı Polikliniği, yetişkin yaş grubundaki hastalara bağışıklama danışmanlığı ve aşı hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Poliklinikte gebeler, diyabet, kanser, diyaliz, kronik kalp, akciğer, karaciğer ve böbrek hastalığı ile 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananlar ve organ nakli hastaları için aşı programları oluşturulacak. Aşılar, aşı takip sisteminden kontrol edildikten sonra poliklinikte yapılacak ve hastalara aşı kartları verilerek randevuları oluşturulacak. Ayrıca, risk altında olan meslek grupları ve Hepatit A ve B hastaları da aşılarını yaptırabilecek.

  • OMÜ Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Dr. Tuğba Ayçiçek Dinçer'den Akran Zorbalığı Uyarısı
    12:37 OMÜ Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Dr. Tuğba Ayçiçek Dinçer'den Akran Zorbalığı Uyarısı

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Dr. Tuğba Ayçiçek Dinçer, akran zorbalığı konusunda uyarılarda bulundu. Dinçer, zorbalığın genellikle okul, okul çevresi ve mahallelerde gözlemlendiğini belirtti. Fiziksel, sözlü ve sosyal zorbalık olmak üzere farklı türleri olduğunu vurgulayan Dinçer, zorbalığın mağdurlarının da zamanla zorba olabileceğine dikkat çekti. Zorbalığın psikolojik ve sosyal sorunlara yol açabileceğini ifade eden Dinçer, zorbalıkla mücadelede okul, aile ve çocuğu içine alan bir planlama yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, dijital zorbalığın da artık yaygınlaştığını ve bu konuda da eğitim verilmesinin önemli olduğunu belirtti.

  • KSBÜ Toksikoloji Laboratuvarı, Suça Karışmış Kişilerin Kullandığı Maddeleri Tespit Ediyor
    12:09 KSBÜ Toksikoloji Laboratuvarı, Suça Karışmış Kişilerin Kullandığı Maddeleri Tespit Ediyor

    Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde kurulan toksikoloji laboratuvarı, suça karışmış kişilerin ya da uyuşturucu etkisindeki sürücülerin kullandığı yasaklı maddelerin niteliği ve miktarını tespit ederek emniyet ve adalet birimlerine destek oluyor. Laboratuvarda yapılan analizler sonucunda suça karışmış kişilerle ilgili tespitler raporlanarak, talepte bulunan savcılık ya da emniyet birimlerine gönderiliyor. Ayrıca, uyuşturucu etkisinde araç kullanan sürücülerin tespit edilmesi durumunda ehliyetlerine el konuluyor ve para cezası uygulanıyor.

  • Muğla'da sağlık personeli hastaları oy kullanma merkezlerine taşıyacak
    11:45 Muğla'da sağlık personeli hastaları oy kullanma merkezlerine taşıyacak

    Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde hastanede yatan ve evde sağlık hizmeti alan yatağa bağımlı seçmenlerin oy kullanma sürecini kolaylaştırmak için 227 sağlık personeli, 74 araç ve 235 sağlık personeli görevlendirdi. Hastalar, ambulanslar ve hasta nakil araçlarıyla oy verecekleri merkezlere transfer edilecek ve oy kullanma sürecinde sağlık personeli refakat edecek.

  • Saç Tedavileri ve Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
    11:44 Saç Tedavileri ve Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    Saç Tedavileri, Saç Ekimi ve Medikal Estetik Hekimi Dr. Mehmet Faruk Yavuz, saç dökülme nedenini bulmadan yapılan tedavilerin etkisiz olduğunu belirtti. Kişiye özel tedavi yöntemleri uyguladıklarını söyleyen Dr. Yavuz, hastaların donör alanına göre seans sayılarının değiştiğini ifade etti.

  • Burun estetiği ameliyatı sonrası burunda düşme olur mu? KBB Uzmanı Doç. Dr. Tuğçe Şimşek anlattı
    11:26 Burun estetiği ameliyatı sonrası burunda düşme olur mu? KBB Uzmanı Doç. Dr. Tuğçe Şimşek anlattı

    KBB Uzmanı Doç. Dr. Tuğçe Şimşek, ameliyattan sonra burun düşmesi konusunda bilgi verdi. Şimşek, burun düşmesi olayının toplumda farklı algılandığını ve hekimler arasında ciddi bir durum olduğunu belirtti.

  • Sivas Akıncılar'da Kamu Personeline Acil İlk Yardım Eğitimi
    11:24 Sivas Akıncılar'da Kamu Personeline Acil İlk Yardım Eğitimi

    Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş'ın koordinasyonunda Dr. Murat Emre Akkaş tarafından hükümet konağında görev yapan kamu personeline acil ilk yardım eğitimi verildi. Eğitime daire amirleri ve diğer kamu kurumlarında çalışan personel de katıldı.

  • LÖSEV, Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar için iftar programı düzenledi
    11:13 LÖSEV, Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar için iftar programı düzenledi

    Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar ve aileleri için iftar programı düzenledi. Programda gölge oyunları, Türk Sanat Müziği konseri ve çocuk oyunları yer aldı. LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı, vakfın 25 yıllık başarı öyküsüne vurgu yaparak mücadeleye devam edeceklerini belirtti.


Advertisement