Burdur'da Ahilik Haftası Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Ahilik Haftası Kutlaması

Burdur'da Ahilik Haftası kutlamasıBURDUR'da, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında 'şed kuşatma töreni' yapıldı.

22.09.2017 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da Ahilik Haftası kutlaması

BURDUR'da, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında 'şed kuşatma töreni' yapıldı.

Burdur Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği tarafından düzenlenen tören, birlik önünde mehteran takımı eşliğindeki yürüyüşle başladı. Ulu Cami önündeki törene, Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ticaret İl Müdürü Aylin Sacide Çağlar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan ile esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Şerif Yılmaz, Ahilik bu topraklara Alperenler tarafından getirilen kültürün yaygınlaşmasıyla beraber Anadolu'da oluşan bugün hepimizin övündüğü kültürdür dedi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Ahilik felsefesinin temellerinin 12'nci yüzyılda Kırşehir'de atıldığını söyledi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan ise Ahilik teşkilatının ustalık, çıraklık, kalfalık sistemi olduğunu söyledi.

Şed kuşatma töreninin temsili olarak canlandırılmasının ardından Recep Kalkan, Vali Yılmaz'a esnaf teşkilatına desteklerinden dolayı kaftan giydirdi ve hediye takdim etti.

Vali Şerif Yılmaz ise yılın ahisi seçilen Şeref Tozan'a cüppesini giydirildi.

Burdur\'da Ahilik Haftası Kutlaması
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Ahilik Haftası Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement