Burdur'da Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Ahilik Haftası Kutlandı

Burdur'da, Ahilik Haftası dolayısıyla Şed Kuşatma Töreni düzenlendi.

21.09.2018 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da, Ahilik Haftası dolayısıyla Şed Kuşatma Töreni düzenlendi.

Tarihi Ulu Cami önünde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Isparta Erenler Mehtaran Takımı'nın gösterisinin ardından temsili "Şed Kuşatma" töreni gerçekleştirildi.

Burdur Valisi Hasan Şıldak, burada yaptığı konuşmada, ahiliğin Türklüğün Anadolu'da yeşermesi, yerleşmesi ve kökleşmesiyle İslamiyetle de buluşarak bir renge bürünmesinde misyon ifade ettiğini belirtti.

Ahilik kavramının kardeşlik, cömertlik, yiğitlik kelimeleriyle ilişkisinin bulduğunu vurgulayan Vali Şıldak, şunları kaydetti:

"Ahilik dediğimizde esnaf kültürü, yardımlaşma, dayanışma ve bir iş ahlakını temsil ediyor. Bugün baktığımızda günlük hayatımızda o teşkilattan, o gelenekten alacağımız çok dersler var. İnşallah bu gelenekten çıkardığımız derslerle yolumuza devam ederiz."

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise, ahiliğin işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazanç, ticaret ve yönetimin simgesi olduğunu belirterek, "Dilini yalandan, iftiradan, gözünü ayıp aramaktan, elini haramdan uzak tutan ve kimsenin namusuna göz dikmeyerek ahilik geleneğini sürdüren ahi kardeşlerimi kutluyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, yılın ahisi seçilen Veli Ulusan'a ve yılın kalfası seçilen Hüseyin Zilan'a protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur'da Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement