Burdur'da Arıtma Tesisi Değişiyor - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Arıtma Tesisi Değişiyor

Burdur\'da Arıtma Tesisi Değişiyor

Bu amaçla Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşaviri Eyüp Yahşi, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, ilgili müdürlüklerinin temsilcileri ile Mehmet Akif...

06.11.2013 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu amaçla Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşaviri Eyüp Yahşi, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, ilgili müdürlüklerinin temsilcileri ile Mehmet Akif Ersoy ve Süleyman Demirel üniversitelerinden uzmanlar katıldı.

Toplantıda Burdur Atıksu Arıtma Tesisi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya tesisin 2010 yılında hizmete girdiğini söyledi. Tesiste arıtılan sularındaki kirlilik değerlerinin Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği'ndeki sınır değerlerin çok altında olduğunu kaydeden Başkan Akkaya, Mevcut tesisle sağladığımız başarı göz önündedir. Ancak kendimizi değişen dünyaya uyarlamamız gerekiyor. Malum olduğu üzere, Temmuz 2016'da artık yeni sisteme geçmemiz gerekiyor dedi.

Burdur Belediyesi olarak çevre konusunda hassas olduklarını aktaran Başkan Akkaya, 3 yıl önce hizmete giren tesisin yaydığı kötü kokuyu da önlemek için çalışma yaptıklarını söyledi. Bu konuda İller Bankası'nın desteğiyle geniş kapsamlı bir çalışma yapıldığını ve kokunun yayılmasının önüne geçildiğini vurgulayan Başkan Akkaya, şeker fabrikasında bir çökertme havuzu bulunduğunu, buradan gelen koku nedeniyle eleştirildiklerini söyledi.

Şehirde hissedilen kokunun arıtma tesisiyle alakalı olmadığını savunan Başkan Akkaya, Tesisimizin çevresinde koku var. Ama dışarı koku gitmiyor. Mevcut koku şeker fabrikasından kaynaklanıyor dedi. Başkan Akkaya'nın konuşmasının ardından arıtma tesisinin sorumlusu çevre mühendisi Mahmut Bayrakdar, katılımcılara tesisle ilgili sunum yaptı. Katılımcılar daha sonra arıtma tesisini gezdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Arıtma Tesisi Değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement