BURDUR'DA DEVEYE KATARAKT AMELİYATI - Son Dakika
Güncel

BURDUR'DA DEVEYE KATARAKT AMELİYATI

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Hayvan Hastanesi'nde, çift hörgüçlü Asya devesine katarakt ameliyatı yapıldı.

10.01.2022 15:28  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Hayvan Hastanesi'nde, çift hörgüçlü Asya devesine katarakt ameliyatı yapıldı.

Denizli Sarayköy'de deve yetiştiriciliği yapan Mehmet Akca'ya ait 'Çağrı' adlı deve, gözündeki katarakt problemi nedeniyle MAKÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde ameliyat edildi. İki gözünde de katarakt olan devenin sağ gözü ameliyat edildi. Deve 45 gün sonra diğer gözüne yapılacak operasyonla sağlığına kavuşacak.

Devenin sahibi Mehmet Akca, hayvanın 2 yıldır gözünde yaşadığı problemi fark edip araştırma yaptıklarında MAKÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde operasyonun yapılabileceğini öğrendiklerini anlattı. Devenin kendileri için çok kıymetli olduğunu anlatan Akca, 45 gün sonra diğer gözden yapılacak ameliyatla devenin sağlığına kavuşmasını istediklerini söyledi.

Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Veteriner Hekim Harun Çınar, İki hörgüçlü Asya devesinin yaklaşık 2 yıldır iki gözünde de katarakt oluşumu var. Denizli Sarayköy'deki veteriner hekimler tarafından bize katarakt şüphesi ile gönderildi. Yapılan muayenede ameliyata karar verildi dedi.

BURDUR\'DA DEVEYE KATARAKT AMELİYATI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BURDUR'DA DEVEYE KATARAKT AMELİYATI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement