Burdur'da bir evin kapısına bırakılan bebeğin hayati tehlikesi sürüyor - Son Dakika
Güncel

Burdur'da bir evin kapısına bırakılan bebeğin hayati tehlikesi sürüyor

Burdur'da, merkeze bağlı Karacaören köyündeki bir evin kapısında terk edilmiş halde bulunan kız bebeğin sağlık durumun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

20.12.2022 17:22  Güncelleme: 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da, merkeze bağlı Karacaören köyündeki bir evin kapısında terk edilmiş halde bulunan kız bebeğin sağlık durumun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Alınan bilgilere göre, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde hipotermi teşhisi koyulan kız bebeğin, sağlık durumunun kritik olduğu bildrildi.

Yeni doğan yoğun bakımda tedavisi süren bebeğe, antibiyotik tedavisi uygulandığı öğrenildi.

Bu arada İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de bebeği bırakanları bulmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda köyde yaşayan bir kadının bebeğin annesi olduğunu ileri sürmesi üzerine jandarma ekipleri kadını, tetkik için Burdur Devlet Hastanesine götürdü.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Pro.f Dr. Hasan Çetin, gazetecilere, bebeğin dün Burdur Devlet Hastanesi'nden 112 Acil Servis ambulansıyla getirildiğini söyledi.

"Bebeğimizin durumu kritik"

Bebeği yeni doğan ünitesine yatırdıklarını belirten Çetin, "Geldiğinde genel durumu kötüydü. Hasta solunum cihazına bağlı, bebek soğukta kaldığı için üşümüş. Vücut sıcaklığı da düşük. Tedavisi hala yoğun bakımda devam ediyor. Bebeğimizin durumu kritik. Bebeğin, 3 bin 200 gram ağırlığında bir ağırlığı var, boyu 50 santimetre bir uzunluğu var. Sağlık drumu ciddiyetini koruyor." diye konuştu.

Olay

Dün Burdur Karacaören köyünde bir evin kapısında terk edilmiş halde bulunan kız bebek, Isparta Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedaviye alınmıştı.

Burdur\'da bir evin kapısına bırakılan bebeğin hayati tehlikesi sürüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur'da bir evin kapısına bırakılan bebeğin hayati tehlikesi sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement