Burdur'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı

Burdur\'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen: "Projeler çizilmeden, kimse sizinle anlaşmadan önce (Hadi bu evleri boşalt) diyemez"

25.09.2013 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Burdur'da yapılması planlanan kentsel dönüşümle ilgili, "Projeler çizilmeden, kimse sizinle anlaşmadan önce (Hadi bu evleri boşalt) diyemez" dedi.

Burdur Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Gürgen, Karasenir, Tepe ve Sinan mahallelerinde uygulanacak kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi.

Kentsel dönüşümün tüm illerde aynı metot kullanılarak yapıldığını anlatan Gürgen, buna rağmen bazı sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Bazı kişilerin vatandaşlara sürekli, "Mallarınıza el konulacak, burası başkalarına peşkeş çekilecek, buradan atılacaksınız, yerine bloklar dikilecek. Siz buradan gideceksiniz" şeklinde ifadeler kullandığını dile getiren Gürgen, "Böyle bir şey asla olmadı, olmaz, mümkün de değil. Bu proje bir rant üretecekse bu rant, alanda yaşayan vatandaşların rantıdır. Hak sahiplerinindir. Başka hiçbir şey aklınıza gelmesin. Bu rant Burdur'undur, Burdurlunundur" diye konuştu.

Gürgen, kentsel dönüşüm konusunda Burdur'da da Türkiye'de yürüttükleri 77 projede de yerel yönetimlerle çalışmak istediklerini vurguladı. Projenin yürütülme şekli hakkında bilgi veren Gürgen, şöyle konuştu:

"Proje alanının içerisinde ne var? Haritası nedir? Yollar nereden geçer? Binalar kaç katlıdır? İçinde kimler yaşar? Önce bunlar belirlenir. Yapılaşmayla ilgili bir sıkıntı var mı, jeolojik etütleri yapılır. Yerleşime uygun olup olmadığı araştırılır. Varsa fay hatları tespit edilir. Sonra alanda yaşayan kişiler tek tek tespit edilir. Kim, hangi binada yaşıyor, binası nasıl, bunlar tespit edilir. Bu tespitlerin üzerine vatandaşlarla oturulup yeni bir kent tasarımı yapılır."

Vatandaşlara, "Gelin sizinle proje üretelim" dediklerini kaydeden Gürgen, "Projeler çizilmeden, kimse sizinle anlaşmadan önce (Hadi bu evleri boşalt) diyemez. Projeler yürütüldükten sonra yeni tasarımlar yapıldıktan sonra belediye ve çalışacağı firma sizin yaşadığınız alanda bir dönüşüm ofisi kuracak. Burada ne yapılmak isteniyorsa size anlatılacak" diye konuştu.

Gürgen'in konuşmasının ardından söz alan bazı vatandaşlar, kentsel dönüşüm projesi ile evlerinin ellerinden alınacağını ve borçlandırılacaklarını iddia etti.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, yaşanan kısa süreli tartışma üzerine, kimsenin malının mülkünün alınmadığını, pazarlık yapılmadığını vurguladı.

Akkaya, "Devlet kime peşkeş çekecek, böyle bir şey olabilir mi? Ayıptır, günahtır. Yazık ediliyor bu memlekete" dedi.

Toplantıda iki vatandaş arasında yaşanan tartışmaya polis ekipleri müdahale ederek, tarafları sakinleştirdi.

Toplantı sonunda Gürgen, vatandaşların kentsel dönüşüm hakkındaki sorularını yanıtladı.

Toplantıya AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ekici de katıldı. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement