Burdur'da Kentsel Gerilim - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Kentsel Gerilim

Burdur\'da Kentsel Gerilim

Kentsel dönüşüm projesinin rant projesi olmadığını kaydeden Gürgen Rant elde etmenin birçok farklı yöntemi vardır.

26.09.2013 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kentsel dönüşüm projesinin rant projesi olmadığını kaydeden Gürgen Rant elde etmenin birçok farklı yöntemi vardır. Bu kadar kişi yerinden oynatılarak ben burada rant elde edeceğim diye alanı kimseye peşkeş çekmek gibi bir şey mümkün değildir dedi.

FISILTI GAZETESİNE KULAK TIKAYIN

Ortada bir rant varsa bununda vatandaşın hakkı olduğunu anlatan Gürgen Vatandaşa ayda 500 TL kira yardımı vermek herhalde rant projesi yürütmenin yöntemi değildir dedi. Bazı kişilerin vatandaşlara sürekli, 'Mallarınıza el konulacak, burası başkalarına peşkeş çekilecek, buradan atılacaksınız, yerine bloklar dikilecek. Siz buradan gideceksiniz' şeklinde ifadeler kullandığını dile getiren Gürgen, Fısıltı gazetelerine kulaklarınızı tıkayın. Hak sahiplerinindir. Başka hiçbir şey aklınıza gelmesin. Bu rant Burdur'undur, Burdurlunundur diye konuştu.

VATANDAŞLA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Projenin yürütülme şekli hakkında bilgi veren Gürgen, şöyle konuştu Vatandaşlara, 'Gelin sizinle proje üretelim' diyoruz. Projeler çizilmeden, kimse sizinle anlaşmadan önce (Hadi bu evleri boşalt) diyemez. Projeler yürütüldükten sonra yeni tasarımlar yapıldıktan sonra belediye ve çalışacağı firma sizin yaşadığınız alanda bir dönüşüm ofisi kuracak. Burada ne yapılmak isteniyorsa size anlatılacak.

TARTIŞMA ÇIKTI

Toplantısının soru cevap kısmında Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Arslan, Gürgen'in gerçek bilgiler sunmadığını iddia etti. Kemal Arslan'ın sözleri üzerine mahalle sakinleri de Gürgen'e tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar, kentsel dönüşüm projesi ile evlerinin ellerinden alınacağını ve borçlandırılacaklarını iddia etti. Söz alan vatandaşları sakinleştirmeye çalışan Gürgen, başarılı olamayınca toplantıya ara verildi. Toplantı arasında çıkan tartışmalar sebebiyle güvenlik güçleri tedbir aldı.

BELEDİYE BAŞKANI SAKİNLEŞTİRDİ

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, yaşanan kısa süreli tartışma üzerine, kimsenin malının mülkünün alınmadığını, pazarlık yapılmadığını vurguladı. Toplantının bilgilendirme amaçlı olduğunu kaydeden Başkan Akkaya, Devletin genel müdürü sizi bilgilendirmeye geliyor. Hala 'Kaça alacaksınız', 'Kaça satacaksınız', 'Kime peşkeş çekeceksiniz' diye soruyorsunuz. Devlet kime peşkeş çekecek Böyle bir şey olabilir mi Bu adiliktir. Buraya kimsenin malı pazarlanmaya gelmedi. Böylesine resmi bir toplantıyı provoke etmeye kimsenin hakkı yoktur. Ayıptır, günahtır, yazık ediliyor bu memlekete dedi.

Toplantı daha sonra Gürgen'in vatandaşların sorularını yanıtlamasıyla devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Kentsel Gerilim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement