Burdur'da Klasik Müzik Festivali Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Burdur'da Klasik Müzik Festivali Heyecanı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitenin öncülüğünde düzenlenen Burdur'un ilk Klasik Müzik Festivali yarın akşam başlıyor.

11.05.2011 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Akif Ersoy Üniversitenin öncülüğünde düzenlenen Burdur'un ilk Klasik Müzik Festivali yarın akşam başlıyor.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Genç Yetenekler ana temasıyla düzenlenen festivalin açılış konserine yurt içi ve yurt dışında çeşitli yarışmalarda ödül almış genç yeteneklerin sahne alacak.

Festival kapsamında, Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarından piyano sanatçısı Samir Mirzaev, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarından Cihat Aşkın, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinden piyano sanatçısı Hande Dalkılıç, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasından flüt sanatçısı Songül Özdemir, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarından Keriman Davran, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarından gitar sanatçısı Ahmet Kanneci seminer, konser ve workshop düzenleyecekler.

Festivalin Genel Koordinatörlüğünü üstlenen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Piyano Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Ekinci, Burdur'u çocukların ve gençlerin kültürel gelişimine katkıda bulunacak bir sanat şehri yapma çabasında olduklarını vurgulayarak, "Bu Festivali düzenlemekteki en önemli amacımız hep birlikte genç yeteneklerin sahne heyecanını paylaşmak ve sanatsal gelişimlerini desteklemek, bunun yanında bilimin ve sanatın ilkeleriyle donatılmış, kendine güvenen, dünya sahnelerinde ülkemizi gururla temsil edebilecek bir genç neslin yetişme çabasına katkıda bulunmaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Festival, 15 Mayıs Pazar akşamı sona erecek.

- BURDUR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burdur'da Klasik Müzik Festivali Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement