Burdur'da Şiir Gecesi - Son Dakika
Yerel

Burdur'da Şiir Gecesi

Burdur\'da Şiir Gecesi

Burdur Gazetesi tarafından düzenlenen "3.Şiir Yarışması Ödül Töreni", Mehmet Akif Ersoy (MAKÜ) Konferans ve Sergi Salonu'nda yapıldı.

23.05.2013 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Gazetesi tarafından düzenlenen "3. Şiir Yarışması Ödül Töreni", Mehmet Akif Ersoy (MAKÜ) Konferans ve Sergi Salonu'nda yapıldı.

Törene Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Garnizon Komutanı Ümit Saltaş, Vali Yardımcıları Bahir Altunkaya, Hamdullah Suphi Özgödek, Bülent Uygur, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan, MAKÜ Rektör Yardımcıları, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak TRT Belgesel Yarışması İkincilik Ödülü alan Burdurlu Yönetmen Şafak Türkel'in Bodrum Rüyası isimli kısa filmi izlendi. Bir konuşma yapan Şafak Türkel, Burdur Gölü'nün kurumasına dikkat çekmek ve gölü kurtarma çalışmalarını desteklemek amacıyla kısa film çekeceğini açıkladı. Yönetmen Türkel'e katılımlarından dolayı Burdur Gazetesi Sahibi Adnan Taraşlı, teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Burdur Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adnan Taraşlı ise yaptığı konuşmada, "1954 yılında yayın hayatına başlayan Burdur Gazetesi, ilimizin gelişmesinde, sorunların tespitinde birçok konuda üstüne düşen görevi yerine getirmiştir. 2004 yılında Gazeteciler Cemiyeti'nin 24 Temmuz Basın Bayramı etkinlikleri kapsamında dönemin Valisi Can Direkçi'nin ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'nın himayelerinde şiir ve öykü yarışmasının ilkini düzenlemişti. Uzun bir aradan sonra üçüncü kez düzenlediğimiz şiir yarışması için Burdur'dan ve değişik illerinden şiirler almaya başladığımızda büyük heyecan duyduk.Düzenlediğimiz şiir yarışmasını başta Vali Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı'nın destek ve himayeleri ile gerçekleştiriyoruz. Yarışmada şiirleri inceleyip değerlendiren Jüri üyeleri Eczacı Hakan Yalçıner,

Dr. Levent Özdöl, Öğretmen Fatma Çınar, Burdur Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ayla Pesen, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Türk Dili Okutmanı Himmet Büke'ye teşekkür ediyorum" dedi.

"3. Şiir Yarışması"nda ilk olarak mansiyon ödülleri kategorisinde Ticaret Borsası Özel Ödülü "Sen Yokken" isimli şiiri ile Ramazan Ateş, Burdur DSYB Özel Ödülü "Çocuklar" isimli şiiri ile Müzaffer Öztürk, BUTSO Özel Ödülü "Yazarım" isimli şiiri ile Burak Bahadır Akın, MAKÜ Özel Ödülü "Akif'in Ruh Coğrafyası" isimli şiiri ile Nihat Malkoç,

Burdur Belediyesi Özel Ödülü "Uyuyan Güzel" isimli şiiri ile Gürhan Dursun, Valilik Özel Ödülü'nü ise "Ellerim Şimdi Hiç" isimli şiiri ile Emel Kamar aldı.

Dereceye girenlerin ödülleri DSYB Başkanı Kamil Özcan, TB Başkanı Yılmaz Başar, BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özboyacı,

MAKÜ Rektör Yardımcısı Mümtaz Nazlı ve Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek tarafından verildi.

Yarışmaya Sivas'tan katılan Vildan Poyraz "Aşka Çağrı" isimli şiiri ile üçüncü oldu. Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Vildan Poyraz canlı telefon bağlantısı ile salondakilere teşekkürlerini sundu.

Denizli'den katılan Saltuk Buğra Bıçak "Düş Fakiri Geceler" isimli şiiri ile ikinci, Burdur'dan katılan Türkçe Öğretmeni Şenol Durmazer ise "Çocukluğa Söylence" isimli şiiri ile birinci oldu. İlk üç sıralamada dereceye giren şiirseverlere ödülleri MAKÜ rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve Burdur Valisi Nurettin Yılmaz tarafından verildi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burdur'da Şiir Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement