Burdur Makü Spor Tesisleri Için Protokol - Son Dakika
Güncel

Burdur Makü Spor Tesisleri Için Protokol

Makü spor tesisleri için protokol*- BURDUR İl Sağlık Müdürlüğü ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü arasında MAKÜ'deki spor tesislerinin kullanılması için işbirliği protokolu yapıldı.

26.04.2017 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makü spor tesisleri için protokol

*- BURDUR İl Sağlık Müdürlüğü ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü arasında MAKÜ'deki spor tesislerinin kullanılması için işbirliği protokolu yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü ile MAKÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü arasında imzalanan protokol dolayısıyla valilik toplantı salonunda tören düzenlendi. Törende, Vali Şerif Yılmaz ile MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz tarafından protokol imzalandı. İmzalanan protokolle Burdur genelinde İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 1500 personel belirlenen şartlarda MAKÜ spor tesislerinden faydalanabilecek.

Vali Yılmaz, ilerleyen zamanlarda diğer kurumların da protokole dahil edileceğini söyledi. Vali Yılmaz, "Bu başlangıç oldu. MAKÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi'ndeki sosyal imkanlardan diğer kamu kurum kuruluşları personelinin hem maddi açıdan, hem de manevi olarak üniversitemizin şehirle bütünleşmesini sağlayacak adımlardan bir tanesi" dedi.

MAKÜ'nün sadece kendi bilimsel çalışmalarını yapmayıp, bunun ötesinde şehirle ilgili çalışmalar da yaptığını kaydeden Vali Yılmaz, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi Burdur Gelişim Planıyla ilgili çalışmanın büyük bir bölümünü ve ağırlığını üniversitemiz üstlenmiş oldu. Hep söylediğimiz şudur; üniversiteler şehirlerin lokomotifleridir. Bu amaç doğrultusunda zaten 81 ilde üniversite açıldı. Üniversiteler şehirde lokomotif olarak, bulunduğu şehrin gelişmesine kalkınmasına öncülük edecek. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlama açısından da durumu uygun olan olmayan tüm öğrencilerin üniversite yüksek öğrenim imkanından istifade etmesi sağlanmış oldu. Geldiğim tarihten bugüne kadar üniversiteyle şehrin bütünleşmesi yönünde, şehirle ilgili yapılan bütün çalışmalarda üniversitemizin katkısını gördük, görmeye devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz. Rektörümüze teşekkür ediyorum. Bu iş birlikteliğimiz kurum taassubu gözetmeksizin şehirle ilgili yapılacak çalışmalarda el birliği, gönül birliği içerisinde çalışmalara devam edeceğimizi buradan ifade ediyorum. Bu protokol sembolik de olsa, kurumlar arası diyalogun daha da gelişmesi, yaygınlaşması adına da önemli bir adım olacak, ayrıca sağlıklı yaşam için sporda şart teşekkür ediyorum."

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, "İmkanlarımızı, güçlerimizi, kaynaklarımızı belli bir sistematik içerisinde şehirle sayın valimin koordinasyonuyla birlikte yürütmek gibi bir yükümlülüğümüz var. Devlet yönetimi de bunu gerektiriyor. Biz de bu anlamda Burdur'a hizmet edebileceğimiz her alanda imkan ve sebeplerini oluşturarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah hayırlısı olur" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Metin Demir de yaklaşık 1500 sağlık personelinin bu protokolle üniversitenin spor tesislerinden faydalanabileceğini, şu ana kadar 200 personelin faydalanmak için müracaat ettiğini belirtti.

Burdur Makü Spor Tesisleri Için Protokol
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Makü Spor Tesisleri Için Protokol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement