Burdur Özel Öğrencilerden Etkinlik - Son Dakika
Güncel

Burdur Özel Öğrencilerden Etkinlik

Özel öğrencilerden etkinlikBurdur'da özel öğrenciler, öğretmenleri ve velilerinin oluşturduğu koronun düzenlediği müzik etkinliği büyük ilgi gördü.

07.05.2019 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel öğrencilerden etkinlik

Burdur'da özel öğrenciler, öğretmenleri ve velilerinin oluşturduğu koronun düzenlediği müzik etkinliği büyük ilgi gördü.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Burdur İnovasyon ile Gelişen Eğitim (BİLGE) Projesi kapsamında engelli öğrencilere yönelik 'Hayat Bizimle Güzel, Biz de Varız, Aranızdayız' isimli etkinlik düzenlendi. Kentteki okullarda eğitim gören özel öğrencilerin hazırladığı etkinlik Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu'nda yapıldı. Etkinliğe Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Müdür Yardımcısı Süleyman Çakıcı ile kentteki okullarda eğitim gören özel öğrencilerin aileleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Okulu, Özel Eğitim İlk ve Ortaokulu ile Özel Eğitim Uygulama Okulu 1, 2 ve 3'üncü kademe öğrencileri, öğretmenleri ve velilerden oluşan korolar tarafından Türk Halk Müziği konseri verildi.

Etkinlikte Burdur Valiliği Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında yürütülen 'Aranızdayız' ana temalı ildeki lise öğrencileri arasında düzenlenen ve engelli bireylerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları konu alan kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Hasan Şıldak tarafından verildi. Yarışmada Ercan Akın Fen Lisesi'nden Zeren Evren ve Gülseren Bestelci'nin hazırladığı 'Engel Sınır Tanımaz' filmi birinci, Çavdır Anadolu Lisesi'nden Yasin Yavuz'un 'Tarif' isimli filmi ikinci ve Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi'nden Mert Akbaş'ın 'Aranızdayız' isimli filmi üçüncü oldu.

Vali Hasan Şıldak, İlimizde eğitim faaliyetini sürdüren öğrenciler, öğretmenler ve veliler işbirliği içerisinde çok güzel müzik etkinliği gerçekleştirdi. Korolar oluşturmuşlar. Çok eğlendiler, biz onların hayatlarına dokunabilmek adına bu etkinliklere çok önem veriyoruz. Engellilerin hayatına, onların günlük hayatta çektikleri sıkıntılara dikkati çekmek, yaşadıkları zorluklara işaret etmek ve 'aranızdayız' mesajını iletebilmek için kısa film yarışması düzenledik. Bu etkinliklerin bütün toplumumuza örnek teşkil ettiğini ve engellilerin hayatlarının zor olduğunu, bu zorlukların ancak toplumdaki normal bireyler olarak bizlerin onları aramıza alarak hep birlikte bir kompozisyonla aşabileceğimizi ve onların hayatlarını kolaylaştırabileceğimizi vurgulamak için bu etkinlikleri önemsiyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum dedi.

Burdur Özel Öğrencilerden Etkinlik
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Özel Öğrencilerden Etkinlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti
    16:37 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı.

  • Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:37 Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Nazilli halkının rahat bir yaz geçirmesi ve hastalıkların önüne geçebilmek için periyodik aralıklarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları son dönemde yaz sıcaklıklarının erken başlamasıyla hız kazandı.

  • Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü
    16:35 Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü

    Elazığ'ın nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, Palu ilçesinde bulunan tarihi Palu Kalesi'nde görüntülendi. Kayalık alanı tırmanan keçiler, vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi
    16:35 Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir vatandaş yanan arabasına müdahale ederken kalp krizi geçirdi. İlçeye bağlı Tunçbilek Beldesi Gürağaç Mahallesinde Osman Çubuk idaresindeki otomobil rampaya doğru seyir halinde iken motor kısmından alev aldı. Çubuk (76) ve eşi yanan otomobilden son anda kendilerini dışarı attı. Osman Çubuk arabasının motor kısmında çıkan yangına kendi çabaları ile müdahale etmeye çalıştığı esnada fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Yanan otomobil ihbar üzerine belirtilen yere gelen Tunçbilek Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Fenalaşarak yere yığılan Osman Çubuk için çağrılan 112 acil servis ekipleri, Çubuk'un kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini tespit etti. Çubuk'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.


Advertisement