Burdur - Salda Kayak Sezonuna Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Burdur - Salda Kayak Sezonuna Hazırlanıyor

Burdur - Salda Kayak Sezonuna Hazırlanıyor

Salda kayak sezonuna hazırlanıyorBURDUR'un Yeşilova İlçesi'ndeki Salda Kayak Merkezi yeni sezona hazırlanıyor.

11.12.2016 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salda kayak sezonuna hazırlanıyor

BURDUR'un Yeşilova İlçesi'ndeki Salda Kayak Merkezi yeni sezona hazırlanıyor.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Yeşilova'daki Salda Kayak Merkezi'nde inceleme yaptı. Merkezde yapılan çalışmalarla ilgili Kaymakam Necdet Özdemir ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran'dan bilgi alan Vali Yılmaz, tesisin son durumu ve çalışma yapılan bölümleri gezdi.

Kayak Merkezi'nde gazetecilere açıklama yapan Vali Yılmaz, "Kayak merkezindeki eksikliklerimizin giderilmesi yönünde bu yaz bir takım çalışmalar gerçekleştirildi. Bu çalışmaları yerinde incelemiş olduk. Çok az süre içerisinde bu çalışmalar tamamlanmış olacak. Mevcut kayak pistimiz ve tesislerimizde bugün itibariyle kar yağdığı takdirde kullanma imkanımız var. Bunun yanında diğer yaptığımız sosyal tesislerle ilgili birkaç hafta içerisinde tamamlanmış olacak. Tek dileğimiz artık bundan sonra karın bir an önce yağması, sporsever ve kayak severlerin de buraya gelmesini bekliyoruz" dedi.

Salda Kayak Merkezi'nde 1600 metre kayak pisti bulunduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi: " Türkiye'deki çoğu kayak merkezinde olmayan mesafe demektir. Yine burası butik bir kayak merkezidir. Uluslararası standartlarda Türkiye'de bugün itibariyle kayak yarışması yapılabilecek tesislerimiz var çok şükür. Salda Kayak Merkezi de özellikle bölgemize hitap edebilecek olan daha ekonomik şartlarda kayak yapma imkanını insanlara rahatlıkla sunabilecek, rahatlıkla gelinip gidilebilecek bir merkez. Yeşilova merkezine 17 kilometre, Burdur merkezine 77 kilometre mesafesi var. Isparta'da Davraz var ama Davraz'da çok yoğun şekilde talep oluyor. Sezon kısa olduğu için de bütün kayak severler kısa süre içerisinde kayak merkezine akın ediyor. Onun için de bulunduğumuz Salda Kayak Merkezi kayak severler için sıra beklemeden her an hazır vaziyette. Ayrıca Salda Kayak Merkezimiz dünyanın en güzel göllerinden bir tanesi olan Salda Gölü'müzün bitişiğinde. Hem deniz, hem yayla, hem kayak, hepsi bir arada. 'Deniz' diyorum çünkü Salda Gölü'müz Türkiye'nin Maldivleri olarak biliniyor. Dünyanın üçüncü derin gölü, renk bakımından baktığımız zaman da bu kadar berrak bir gölün diğer göllerimizle mukayese ettiğimiz zaman farkını çok rahatlıkla görebilirsiniz. Burada hem gölü, hem yayla turizmini, hem de kayağı bir arada sunma imkanımız var. Yeşille beraber beyazın bir araya geldiği, bu yeşillikler arasında kayak yapılabilecek ender yerlerden bir tanesindeyiz. İnşallah karla beraber burada kaymaya başlayacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur - Salda Kayak Sezonuna Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement