Burdur Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar - Son Dakika
Güncel

Burdur Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar

Burdur protokolü Ramazan ayının ilk iftar yemeğinde kentteki şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

07.05.2019 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur protokolü Ramazan ayının ilk iftar yemeğinde kentteki şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Avşar Han'da düzenlenen iftar yemeğine Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Süleyman Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Muharip Gaziler Derneği Burdur Temsilcisi Hasan Okyar ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Yemekte konuşan Vali Hasan Şıldak, hep birlikte huzur ve sağlık içinde bir Ramazan ayı yaşamayı dilerken, Doğu ve Güneydoğu'da son üç günde 9 şehit verildiğini hatırlattı. Vali Şıldak, Aziz Türk milleti şehit vermeye devam ediyor. Hangi şartlarda bir ülkede yaşıyoruz, hangi topraklar üzerinde mevcudiyetimizi devam ettiriyoruz, Ramazan ayının ilk gününde en derin bir şekilde muhasebesini yapmak durumunda olduğumuz vaziyet budur. Şehitlerimiz kanlarını akıtarak, bu vatan üzerinde bizim hür bir şekilde, başımız dik, alnımız açık dolaşmamızı sağlayanlar, onlar bizim kutsalımız dedi.

Vali Şıldak, şöyle devam etti

PKK terör örgütü masum yavrularımıza, askerlerimize saldırıyor, haince tuzaklar kuruyor ve onları şehadete erdiriyor. Yine FETÖ'nün de hiçbir zaman eli boş durmadığını, pusuda beklediğini söylememe gerek bile yok. Gerçekten Türkiye Cumhuriyeti, devletimiz, ülkemizin her köşesinde terörle mücadele ediyor. Daha yakın zamanda Hatay Amanos Dağı'nda ele geçen teröristler var. Ülkemizin her yerine yayılma gayreti içinde olan, varlığını sürdürmek için her fırsatı kollayan, her türlü işbirliği ve uluslararası desteği de almakta zorlanmayan güçlerle mücadele ediyoruz. Oynanan oyun bu ve 'terör niye sona ermiyor' bu sorunun cevabı da şu olsa gerek; bu topraklar o kadar değerli ki ve bu topraklar üzerinde yaşayan Türk milleti o kadar onurlu, asil bir millet ki baş eğmiyor, boyun eğmiyor ve hedef olmaya bu yüzden devam ediyor. Milletimizin duruşu, asil bir millet oluşu, sağduyusu, vatana sadakati ve sizler gibi annelere, babalara ve kardeşlere sahip oluşu sayesinde, şehitlik müessesesi sayesinde bu topraklar varlığını Türk yurdu olarak, Anadolu olarak ve Türkiye Cumhuriyeti olarak devam ettirebiliyor. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabır diliyorum. Güçlü ve emin adımlarla geleceğe omuz omuza birlik ve beraberlik içinde yürüyeceğiz. Teröre rağmen Türkiye büyüyor ve gelişmesini sürdürüyor. Bir ülke düşünün ki dört köşe bucak terörle mücadele ediyor ama aynı zamanda kalkınma hamlelerini ve milletinin hizmetinde olmayı devam ettiriyor.

Konuşmasının ardından Vali Hasan Şıldak, şehit aileleri ve gazilerle bir süre sohbet etti.

Burdur Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar - Son Dakika


Advertisement