Burdur Şeker Fabrikasının Özelleştirilmesi Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

Burdur Şeker Fabrikasının Özelleştirilmesi Tartışmaları

Şeker-İş Sendikası Burdur Şubesi Başkanı Mustafa Onay, Burdur Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi kararının yanlış bir karar olacağını söyledi.

19.02.2018 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şeker-İş Sendikası Burdur Şubesi Başkanı Mustafa Onay, Burdur Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi kararının yanlış bir karar olacağını söyledi.

Onay, özel bir restoranda gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, bir süredir ertelenen şeker fabrikaları özelleştirmesinin yeniden gündeme taşındığını belirtti.

Bu fabrikalar arasında Burdur Şeker Fabrikasının da yer aldığını ifade eden Onay, "Bir süredir ertelenen bu gündem, şimdi yeniden karşımıza çıkmaktadır. Şimdi, yeniden konuyu ele almak, yanlışları yetkililere ve kamuoyuna hatırlatmak durumunda kalıyoruz. Burdur Şeker Fabrikamızın özelleştirilmesi yanlıştır ve bu yanlış karardan dönülmelidir." dedi.

Onay, Burdur Şeker Fabrikasının şehirde hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağladığını ve sanayide lokomotif durumda olduğuna işaret ederek, fabrikanın başlı başına bir istihdam kaynağı olduğunu söyledi.

Türkiye Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birlikleri Merkez Birliği Başkanı (Köy-Koop) Genel Başkanı Yakup Yıldız da birlik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Burdur Şeker Fabrikası'nın bölgenin ekonomik lokomotifi olduğunu söyledi.

Burdur Şeker Fabrikası'nın satış şartnamesinin 20 Şubat 2018'de çıkacağını dile getiren Yıldız, "Pancar Ekicileri Kooperatifi Birliği (PANKOBİRLİK) başta olmak üzere diğer tüm sivil toplum örgütleri elini taşın altına koyarak, ortak bir konsorsiyum sağlayarak Burdur Şeker Fabrikası'nın Burdur'da kalmasını sağlaması lazım. Biz her zaman olduğu gibi Köy-Koop olarak elimizi taşın altına koymaya, üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur Şeker Fabrikasının Özelleştirilmesi Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement