Burdur-Süt Teknolojileri Ar-Ge Merkezi Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Burdur-Süt Teknolojileri Ar-Ge Merkezi Protokolü İmzalandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2017 yılı Güdümlü Proje Destek Programı kapsamında desteklenen Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi Projesi'nin protokolü törenle imzalandı.

17.02.2018 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2017 yılı Güdümlü Proje Destek Programı kapsamında desteklenen Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi Projesi'nin protokolü törenle imzalandı.

BAKA 2017 yılı Güdümlü Proje Destek Programı kapsamında desteklenen Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi Projesi'nin protokol imza töreni ve tanıtım toplantısı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Avşar Han'da gerçekleştirildi. İmza törenine Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ile diğer ilgililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan program MAKÜ Kurumsal İletişim Merkezi tarafından hazırlanan Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi Projesi'nin tanıtım videosunun izlenmesiyle devam etti.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, MAKÜ'nün kurulduğundan bu yana akademik ve fiziksel gelişimini tamamlama çalışmalarının yanı sıra asıl misyonu olan bölgenin kalkınmasına yardımcı olmayı hedeflediğini söyledi. Korkmaz, Üniversitemizde Veteriner Fakültesi 25, Eğitim Fakültesi ise 50'nci yılını tamamlamış bulunuyor. Bu açıdan bakıldığında MAKÜ çok köklü bir üniversite ve kurulduğundan bu yana akademik birimlerimizin gelişmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bölgesel ve yerel kalkınma çalışmalarımız adına 'Kentine yönelen üniversite' sloganını benimsedik. Bölgesel kalkınmayı hedef aldık ve yaklaşık 3 yıllık bir süre içerisinde çalışmalarımızın karşılığını da almaya başladık. Amaçlarımız içinde kırsal kalkınmayı hedefleyerek hayvancılık odaklı bir üniversite olmak var dedi.

Ak Parti Milletvekili Reşat Petek, MAKÜ'nün hayvancılık üzerine yaptığı çalışmalar hem bölgesel hem de yerel olarak Burdur'da hayvancılığın, süt üretiminin günün şartlarına uygun olarak sadece yönetimden ibaret değil aynı şekilde endüstriyel olarak da en iyi şekilde işlendiğini gösteriyor ve bu yüzden çalışmalara hükümetimiz de destek veriyor. Gerçekleştirilen Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi Projesi bir kamu yatırımıdır. Projemizin birçok paydaşı var ve üniversitenin bu projede lokomotif olduğunun farkındayız. Projelerin üreticiyle Burdur çiftçisiyle koordineli olarak yürütülmesi çok önemlidir. Bizler üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Burdur'a ve bölge illere hayırlı olmasını diliyorum diye konuştu.

BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Burdur Valisi Şerif Yılmaz da 2010 yılında kurulan BAKA'nın bölgenin kalkınması için 74 milyon lira destek verdiğini söyledi. Yılmaz, Bölgede öne çıkan, bölgesel kalkınmayı teşvik edecek olan desteklere öncelik verelim düşüncesiyle güdümlü projelerle ilgili çok yoğun bir çalışma gerçekleştirdik dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yılmaz ve Rektör Korkmaz tarafından Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi Projesi'nin protokolü imzalandı.

Görünüt Dökümü

--------------

Programa katılanlar

Rektörün konuşması

Milletvekili Petek'in konuşması

Vali Yılmaz'ın konuşması

İmza töreni

267 MB 04.24

HABER- KAMERA Mesut MADANBURDUR, (DHA)

(Tür: Yurt)

Burdur-Süt Teknolojileri Ar-Ge Merkezi Protokolü İmzalandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur-Süt Teknolojileri Ar-Ge Merkezi Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement