Burdur Veteriner Adayları Beyaz Önlük Giydi - Son Dakika
Güncel

Burdur Veteriner Adayları Beyaz Önlük Giydi

Veteriner adayları beyaz önlük giydi*- BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) veteriner hekim adayları beyaz önlük giydi.

04.05.2017 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Veteriner adayları beyaz önlük giydi

*- BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) veteriner hekim adayları beyaz önlük giydi.

MAKÜ Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen önlük giyme töreni konferans salonunda gerçekleştirildi. Bu yıl 5'incisi düzenlenen törene Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Oktay Darcan, Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını 1'inci sınıf öğrencilerini temsilen Muhammet Tahir Işık yaptı. Işık, "Hepimiz gayret eden, vazgeçmeyen ve hedefine doğru yürüyenleriz. Bu yolda bize yol gösteren ailelerimize sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Veteriner Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Yusuf Furkan Kara, "Öğrenciler olarak üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazırız. Hocalarımız tüm samimiyetleriyle bilgi ve birikimlerini bizlere aktarmaktalardır. Aramızdaki bu sevgi ve saygı eğitimimize de yansımaktadır" diye konuştu.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, 30 öğrenciyle öğrenim hayatına başlayan Veteriner Fakültesi'ne bu yıl 100 öğrencinin kayıt yaptırdığını vurguladı. Öner, şöyle konuştu:

"Eğitim kalitemizi artırmak ve altyapımızı geliştirmek, ayrıca daha iyi eğitim ve iyi bir fırsat sunmak gerekiyor. Kalkınma Bakanlığı ile eşgüdümlü yürütülen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin 2006 yılında kurulan 40 üniversite arasında desteklenecek 5 üniversiteden biri olarak seçilmesiyle 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması' temalı proje çalışmaları kapsamında 'hayvancılık' alanında çalışmalar devam ediyor. Fakültemizin ülke hayvancılığına destek göstereceğinden eminim. Bugün öğrenciler hekimliğin sembolü olan beyaz önlük giyecek. Bu, yüzyıllardır devam eden bir gelenektir. Usta hekimler çıraklara önlük giydirirler ve çırağa 'Hekim olmayı hak ettiniz' derler. Çıraklar da giydikleri önlüklerle çok çalışarak hekimliği hak ederler."

Konuşmaların ardından önlük giyme törenine geçildi. 2016-2017 akademik yılı güz yarıyılında dönem 1'incisi olan Muhammed Tahir Işık'a önlüğünü Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, dönem 2'ncisi Azra Demirci'ye önlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, dönem 3'üncüsü olan Aybüke Ergin'e önlüğünü Dekan Prof. Dr. Hakan Öner giydirdi.

Burdur Veteriner Adayları Beyaz Önlük Giydi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Veteriner Adayları Beyaz Önlük Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement