Burdur - Yazar Şehsuvaroğlu: "30-40 Yıldır Ülkücüler Kurgulanmış, Cinayete Hazırlanmış, Devletin... - Son Dakika
Güncel

Burdur - Yazar Şehsuvaroğlu: "30-40 Yıldır Ülkücüler Kurgulanmış, Cinayete Hazırlanmış, Devletin...

Burdur - Yazar Şehsuvaroğlu: "30-40 Yıldır Ülkücüler Kurgulanmış, Cinayete Hazırlanmış, Devletin...

Kafes Filmi'nin uyarlandığı aynı adlı kitabın yazarı Lütfü Şehsuvaroğlu, "30-40 yıldır bu memlekette ülkücüler hep kurgulanmış, cinayete hazırlanmış, devletin adamı, her an adam öldürmeye hazır, onu bir ana doğurmamış, bir sevgilisi olmamış tipler olarak sunuldu ve bu toplum bunu sineye çekti maalesef" dedi.

16.12.2015 00:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kafes Filmi'nin uyarlandığı aynı adlı kitabın yazarı Lütfü Şehsuvaroğlu, "30-40 yıldır bu memlekette ülkücüler hep kurgulanmış, cinayete hazırlanmış, devletin adamı, her an adam öldürmeye hazır, onu bir ana doğurmamış, bir sevgilisi olmamış tipler olarak sunuldu ve bu toplum bunu sineye çekti maalesef" dedi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gelişme ve Geliştirme Birliği (GEBİR) tarafından 12 Eylül askeri darbesi döneminde ülkücülerin yaşadıklarını anlatan Kafes Filmi'ne ilişkin söyleşi düzenlendi. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'ndaki söyleşiye filmin yapımcısı Yasemin Nak ve filmin sinemaya uyarlandığı aynı adlı kitabın yazarı Lütfü Şehsuvaroğlu ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ konuşmacı olarak katıldı.

FİKİRLERİN ÇARPIŞMASINDAN HAKİKAT ŞİMŞEĞİ ÇIKACAKTI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ konuşmasında, 12 Eylül öncesinde kendilerine birilerinin konuşma, tartışma ve anlaşmayı değil kavga etmeyi öğrettiğini belirtirken, ilkokul 5'inci sınıfta ülkücü olduğunu ve ülkücü hareketin içinde yer aldığını anlattı. Özdağ, şöyle dedi: " Türkiye'nin solu keşke Türkiye'nin solu olsaydı. Niye Fransa'nın solcuları önce Fransa der de, bizim solcularımız önce Rusya, Çin, Mao, Lenin, Stalin diyorlardı? Neden Türkiye'nin kahramanlarından habersizdiler? Sonra biz niye kavga ettik? Neden dövüştük, konuşmayı, tartışmayı, anlaşmayı niye öğrenemedik? Fikirlerin çarpışmasından hakikat şimşeği doğacaktı. Ama birileri bize konuşmayı, tartışmayı değil, kavga etmeyi öğretti. Bizim sözde aydınlarımız, bizim askerlerimiz, bizim siyasilerimiz, bizim medya patronlarımız bizi kamplaştırdılar, bölüştürdüler ve buradan gerek içeride gerek dışarıda rant devşirdi birileri. İçerideki egemen güçlerin uzantıları veyahut da bu noktada kendilerine rant devşirmek isteyenler veya egemen güçler Türkiye'nin hep zayıf olmasını istedi. Biz de bunu idrak edemedik. Sol da idrak edemedi sağ da idrak edemedi. Bana kızabilirsiniz. Pişman mısınız diye. O dönemin idealizmini özlüyorum, ama kavgalarını özlemiyorum."

ACILAR HEPİMİZİN İÇİNİ SIZLATTI

Filmin yapımcısı Yasemin Nak da, "O dönemi yaşamadık ama araştırdığımızda yaşanan acılar hepimizin içini sızlattı. Kafes'in çıkış noktası şu; hangi düşünceye inanırsanız inanın derdimiz vatandıö dedi.

ÜLKÜCÜLER HEP KURGULANMIŞ

Yazar Lütfü Şehsuvaroğlu ise 12 Eylül döneminde cezaevinde yaşadığı sıkıntıları anlattı. Şehsuvaroğlu, "30- 40 yıldır bu memlekette ülkücüler hep kurgulanmış, cinayete hazırlanmış, devletin adamı, her an adam öldürmeye hazır, onu bir ana doğurmamış, bir sevgilisi olmamış tipler olarak sunuldu ve bu toplum bunu sineye çekti maalesef. İlk defa hakkı teslim ederek Yasemin hanımın cesaretiyle bu film yapıldı. Birçok salon bu filmleri almadı" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur - Yazar Şehsuvaroğlu: '30-40 Yıldır Ülkücüler Kurgulanmış, Cinayete Hazırlanmış, Devletin... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement