Burdur Yörükler Derneği'nde Yeni Dönem - Son Dakika
Güncel

Burdur Yörükler Derneği'nde Yeni Dönem

Yörükler Derneği'nde yeni dönemBURDUR Yörükler Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği'nin (YÖRKAYDER) yeni Başkanı Alaettin Kalkan, Burdur'umuzda unutulmaya yüz tutmuş Yörük gelenek ve göreneklerini canlandıracağız dedi.

20.01.2018 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yörükler Derneği'nde yeni dönem

BURDUR Yörükler Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği'nin (YÖRKAYDER) yeni Başkanı Alaettin Kalkan, Burdur'umuzda unutulmaya yüz tutmuş Yörük gelenek ve göreneklerini canlandıracağız dedi.

YÖRKAYDER'in yeni yönetim kurulu basınla tanışma toplantısı düzenledi. Kent merkezindeki bir otelde düzenlenen toplantıya Dernek Başkanı Alaettin Kalkan, Başkan Yardımcısı Hüseyin Demir, Genel Sekreter Mehmet Ay, Sayman Cafer Özalp, Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Canbaz ile Dernek Onursal Başkanı Turgut Şenel katıldı.

Başkan Alaettin Kalkan, 8 yıl önce kurulan ancak fazla bir faaliyeti olmayan derneğin yaz aylarında kültürel faaliyetlere ağırlık vereceğini aktardı. Kalkan, Genel kurulda bizleri bu göreve layık gören üyelerimize teşekkür ediyorum. Teke yöresinin başkenti Burdur'umuzda unutulmaya yüz tutmuş Yörük gelenek ve göreneklerini canlandıracağız, Burdur'umuzun Yörük kültürünü tüm Türkiye ve dünyaya tanıtacağız dedi.

Toplantıda Burdur Yörük İl Beyi Mehmet Cadıl ile telefon bağlantısı kurularak görüşleri alındı. Kalkan, Dernek olarak Burdur Yörük İl Beyi Mehmet Cadıl'ın tecrübelerinden her zaman yararlanacaklarını aktardı.

Toplantıda Dernek Başkan Yardımcısı sipsi sanatçısı Hüseyin Demir, sipsiyle kısa resital sundu.

Burdur Yörükler Derneği\'nde Yeni Dönem
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Yörükler Derneği'nde Yeni Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement