Burdur1bakan Kılıç: İşte, Aşta Beraber, Tribünde Birbirine Düşüyorlar - Son Dakika
Güncel

Burdur1bakan Kılıç: İşte, Aşta Beraber, Tribünde Birbirine Düşüyorlar

Burdur1bakan Kılıç: İşte, Aşta Beraber, Tribünde Birbirine Düşüyorlar

Bakan Suat Kılıç, bir dizi açılışa katılmak ve ziyaretlerde bulunmak için Burdur'a geldi.

08.11.2013 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Suat Kılıç, bir dizi açılışa katılmak ve ziyaretlerde bulunmak için Burdur'a geldi. Kılıç'ı, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Sayit Koca, Burdur Belediye Başkanı AK Parti'li Sebahattin Akkaya, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım ile sporcular karşıladı. Ellerinde 'Gençliğin Abisi, Suat Abi Hoş Geldin' yazan pankartla kendisini karşılayan küçük sporcularla sohbet eden Bakan Kılıç, daha sonra Ulu Cami'de cuma namazı kıldı. Bakan Kılıç, namaz sonrasında cami önünde Burdur Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla hazırlanan aşureyi dağıttı.

'İŞİMİ ŞANSA BIRAKMAM'

Cami çıkışında esnafı da ziyaret eden Bakan Kılıç'a, esnaf çiğköfte ikram etti. Bakan Kılıç, çiğköfteyi kendisini takip eden gazetecilere ikram etti. Bir kafede öğrencilerle de sohbet eden Bakan Kılıç, Milli Piyango bileti satıcısının bilet alması yönündeki teklifine ise "Hiçbir zaman işimi şansa bırakmam" diyerek geri çevirdi.

Esnaf ziyaretinden sonra Vali Nurettin Özkan'ı ziyaret eden Bakan Kılıç, burada kente yapılan spor yatırımlarını değerlendirdi. Burdur'a 63 milyon 250 bin liralık yatırım yapıldığını kaydeden Bakan Kılıç, KDV'siyle bu yatırımların yaklaşık 80 milyon lirayı bulacağını belirtti. Yatırımların 1 yıl içinde tamamlanacağına işaret eden Bakan Kılıç, "Para sorunumuz yok, Tayyip Erdoğan'ın hükümetinde bereket gani. Hiçbir şekilde para sıkıntısı yok. Yeter ki müteahhitler teklemesin, bir arıza çıkmasın" dedi.

TESİSLER DAİMA AÇIK KALACAK

Burdur'a ilk defa olimpik yüzme havuzu yapıldığına değinen Bakan Kılıç, Burdur ve ilçelerinde gençlik merkezleri, spor salonları yapıldığını söyledi. Tesislerin daima açık kalacağını ve kullanılacağını dile getiren Kılıç, "Bunlar turistik tesis değil. İnsanlar tarafından kullanılması için yapıldı. Tesisler talep olursa gece bile açık kalacak. Bu salonlar gece gündüz açık kalacak. Talep olduğu halde herhangi bir salon, herhangi bir gençlik merkezi, herhangi bir tesisin kapısı kapalı kalırsa o il müdürü arkadaşımızla çalışmayız" diye konuştu. DERBİ YORUMU

Gazetecilerin hafta sonu oynanacak Galatasaray- Fenerbahçe maçını hatırlatması üzerine "Kim galip gelirse gelsin, günün sonunda futbol kazansın" diyen Bakan Kılıç, "Gönül arzu ediyor ki taraftarlar arasındaki tansiyon, olması gereken düzeye düşsün. Temennimiz dostluk kazansın. Takım taraftarları deplasman müsabakalarını da izleyebilsin. Kulüpler deplasman yasağı ile ilgili aldıkları kararı gözden geçirsinler ve sona erdirsinler" dedi. TRİBÜN OLAYLARI

Beşiktaş-Galatasaray maçındaki tribün olaylarının Türk futbolunda bir daha yaşanmamasını temenni eden Kılıç, iyi oynayandan ve futbolun kazanmasından yana tavır sergilediklerini kaydetti. "Rekabet ezelidir ama dostluğun da ebedi olması lazım" diyen Bakan Kılıç, "Kulüp başkanları güzel mesajlar vermeye başladı. Bu güzel mesajların devam etmesi lazım" dedi. İnsanların işte, aşta, caddede beraber olduklarını, ama tribünde beraber olamadıklarından yakınan Bakan Kılıç, "Bunu anlamak mümkün değil. Birbirinin çekinde, senedinde imzası var, birbirinin ticaretine kefaleti var ama tribünlerde farklı takımların taraftarları birbirine düşebiliyor. Buna hiç gerek yok" diye konuştu. SİYASİ SLOGAN Spor müsabakalarında tribünlerde siyasi slogan atılmasına da değinen Bakan Kılıç, küfür ve hakaret içermediği sürece kendileri üzerinde rahatsız edici bir tesiri olmadığını söyledi. Küfür ve hakaret içeren sloganlarla ilgili yargının gereğini yaptığını anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Tribünlere siyasi slogan girdiğinde bu siyasi slogan maalesef aynı takımın taraftar gruplarının arasına giriyor. Siyasete zarar vermiyor, takıma zarar veriyor, takım gruplarına zarar veriyor, siyaseti birbirine düşürmüyor, aynı takımın taraftar gruplarını birbirine düşürüyor. Fotoğrafın bir slogan atan yüzü var, bir de o slogana karşı koyan yüzü var. Tribünde taraftar birbirine düşüyor."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur1bakan Kılıç: İşte, Aşta Beraber, Tribünde Birbirine Düşüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement