Burdurlu Şehitlerin İsimleri Cadde ve Sokaklarda Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Burdurlu Şehitlerin İsimleri Cadde ve Sokaklarda Yaşayacak

Burdurlu Şehitlerin İsimleri Cadde ve Sokaklarda Yaşayacak

Burdur Belediye Meclisi tarafından alınan kararla Cumhuriyet Bayramının 94. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 18 şehidin isimlerinin verildiği cadde ve sokaklara düzenlenen törenle levhaları takıldı.

26.10.2017 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Belediye Meclisi tarafından alınan kararla Cumhuriyet Bayramının 94. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 18 şehidin isimlerinin verildiği cadde ve sokaklara düzenlenen törenle levhaları takıldı. Daha önce isimleri caddelere verilen 17 şehidin de sokak levhaları yenilendi.

Burdur Belediyesi Halk Pazarında düzenlenen törene Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say, belediye meclis üyeleri ve şehit aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program şehitler için dua okunmasıyla devam etti. Başkan Ercengiz, şehit aileleriyle birlikte Şehit Akif Altay, Şehit Ali Albayrak, Şehit Ayhan Çakır, Şehit Cemil Topcuoğlu, Şehit Cüneyt Şen, Şehit Ertan Palaz, Şehit Kemal Sunar, Şehit Mehmet Dündar, Şehit Mükerrem Varol, Şehit Pilot Teğmen Hasan Diker, Şehit Rıza Çelik, Şehit Rıza Çevik, Şehit Sefa Çakır, Şehit Sefa Göktaş, Şehit Selim Kandabaş, Şehit Süleyman Yetkin, Şehit Şemsi Öğrener, Şehit Teğmen Ayfer Gök, Şehit Teğmen Halil Demirös, Şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk ve Şehit Ümit Alyanak başta olmak üzere önceden Belediye Meclisi kararı alınmış, Burdur doğumlu toplam 35 şehidin isminin verildiği sokak ve caddelerin açılışını yaptı.

Törende konuşan Başkan Ercengiz, "İnşallah bir caddemize, bir sokağımıza bir şehidimizin ismini vermemek umuduyla böyle bir törenin bir törenin yaşanmamasını diliyorum" diye konuştu. Törenin sonunda şehit annesi Vesile Alyanak, şehit oğlu Ümit Alyanak'a yazdığı şiiri okudu.

Onur Akın'dan konser

Cumhuriyet Bayramının 94. yıldönümü etkinlikleri kapsamında törenin ardından ünlü sanatçı Onur Akın sahne aldı. Konserde konuşan Başkan Ercengiz, "Bugün bir kıyaslamaya girmişler kaç tane sanatçısının parasıyla ne yapılırdı. Bana kalırsa 100 tane uzay çatı bir tane Onur Akın etmezdi. Elmalarla armutları karıştırmayalım. Bizler hizmet için buradayız. Cumhuriyetimizin 94. yılını kutlamak için kol kolayız, yürek yüreğeyiz" ifadelerini kaydetti. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Burdurlu Şehitlerin İsimleri Cadde ve Sokaklarda Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement