Burhan Doğançay Sergisi Viyana Albertina Müzesi'nde! - Son Dakika
Kültür Sanat

Burhan Doğançay Sergisi Viyana Albertina Müzesi'nde!

Burhan Doğançay Sergisi Viyana Albertina Müzesi\'nde!

Avusturya'nın en önemli müzesi Albertina'da Burhan Doğançay sergisi, 6 Temmuz'da açılıyor.

16.06.2017 08:28  Güncelleme: 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçının vefatından sonra yurtdışındaki en önemli sergisi olma özelliğini taşıyan seçki, 1 Ekim 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Müzenin daimî koleksiyonunda bulunan Burhan Doğançay'a ait 60 çalışma arasında Burhan Doğançay'ın erken dönem eserleri arasında "Eddie" ve "her duvarda mutlaka kapı vardır" diyerek aralıklar ile kapı eserleri yapıtlaştıran sanatçının, 1965 tarihli "Green Old Door" eseri sergide görülebilecek.

1975 yılına ait Torn Poster, İsrail'de gördüğü duvarlardan ilham alırken aynı yıl, New York'ta hala sıklıkla görülen "Post No Bills" yazıları ile "Three Piece Wall", dünyanın aslında ne kadar benzer olduğunu vurguluyor.

Dönüm noktası olan eserlerinden "Big Black Cross", ünlü kurdele serisinin başlangıç sinyallerini verdiği için önem taşırken, 2000 yılında New York metrosunun tadilatı süresince şehirde kullanılan mavi panolardan ilham alan Blue Walls of New York serisine ait "Life is a Traffic Jam" eseri, kent yaşamının bitmez çilesi ve keşmekeşine renkli bir gönderme yapması ile önce çıkıyor.

1776 yılındaki kuruluşundan beri çağdaş sanata önem veren Albertina Müzesi, geçen yüzyıllarda değişen 'çağdaş' anlayışına ayak uydurması ile tanınıyor. Saksonya Prensi ve Teschen Dükü Albert Casimir August tarafından başlatılan koleksiyonun gelişimi çağdaş sanatçıların eserleri ile zenginleşmesi ile Avrupa'nın en önemli koleksiyonları arasında sayılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Burhan Doğançay Sergisi Viyana Albertina Müzesi'nde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement