Burhaniye'de Düğün Yemeklerinde Fırın Lezzeti - Son Dakika
Güncel

Burhaniye'de Düğün Yemeklerinde Fırın Lezzeti

Burhaniye\'de Düğün Yemeklerinde Fırın Lezzeti

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, köy düğünlerinde geleneksel yemek çeşidi bolluğu yaşanırken, yemeklerin bir çoğu fırında pişiriliyor.

30.09.2014 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, köy düğünlerinde geleneksel yemek çeşidi bolluğu yaşanırken, yemeklerin bir çoğu fırında pişiriliyor.

Düğünlerde davetlilere çorbasından tatlısına kadar 8-9 çeşit yemek ikram ediliyor. Et yemekleriyle, etli patates ve karnıyarık fırında pişiriliyor. Börezli köyünden Mehmet Ali Aygün'ün oğlu Alper için yaptığı sünnet düğününde köylü kadınların imece ile hazırladığı fırın yemekleri iştah kabarttı. Düğünlerde, çorba, kuru fasulye, mantı, etli patates, karnıyarık, sarma, kavurma, turşu ve höşmerim gibi yemekler hazırlanıyor.

Eski adetleri yaşatmaya çalıştıklarını söyleyen köy sakinlerinden Ahmet Korkmaz, "Geleneklerimizin unutulmaması gerekiyor. Fırın yemeğinin tadı bir başka. Düğünlerde geleneksel lezzetleri ikram ediyoruz" dedi.

Aşçı Emine Karabulut ise, "Yemekleri fırına koyuyoruz. Kızarttıktan sonra sularını ilave ediyoruz. Fırında çok leziz oluyor. Bizim yöremizin yemekleri fırında pişer" diye konuştu.

Hayri Aygün de, "Düğünlerde 9 çeşit yemek yapılır. Bu adetleri devam ettirmek istiyoruz. Yemekler fırında pişirilir. Fırın yemekleri çok lezzetli olur" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Burhaniye'de Düğün Yemeklerinde Fırın Lezzeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement