Burhaniye'de El Emeği Taş Bebekler Alıcı Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de El Emeği Taş Bebekler Alıcı Bekliyor

Burhaniye\'de El Emeği Taş Bebekler Alıcı Bekliyor

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy beldesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açtığı 6 aylık ahşap boyama, çeyiz ürünleri ve kitre bebek kursu sona ererken üretilen eserler de görücüye çıktı.

30.05.2013 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy beldesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açtığı 6 aylık ahşap boyama, çeyiz ürünleri ve kitre bebek kursu sona ererken üretilen eserler de görücüye çıktı.

Üretilen kitre ve taş bebeklerle diğer ürünleri satmak isteyen kadınlar belediyeden yer istedi. İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Pelitköy beldesindeki Vasfiye Yıldız'ın öğretmenliğini yaptığı kurs sona ererken üretilen ürünlerin yer aldığı sergi de törenle açıldı. Kaymakam Ali Uslanmaz ile Belde Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık tarafından açılan sergideki eserler göz kamaştırdı. Kursiyer kadınlar, ürettikleri işleri satmak istediklerini söylerken belediyeden yer istediler. Serginin açılışı sırasında Pelitköy Halit Selçuk Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi törene coşku katkı. Düzenlenen belge töreninin ardından Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık, kurdeleyi birlikte kesti.

Sergi, Kaymakam Uslanmaz, Başkan Kayacık ve vatandaşlar tarafından gezilirken Pelitköylü kadınların eserleri göz kamaştırdı. Kitre ve taş bebekleri inceleyen Kaymakam Ali Uslanmaz, kurs öğretmeni Vasfiye Yıldız ve kursiyerleri kutladı. Ürettikleri ürünleri satmak istediklerin anlatan kursiyerlerden Şerife Tunca, "Pelitköy halkımız için açılan kursumuzda tel kırma, kitre bebek, taşbebek, gölge işi, kurdele işi, üç boyutlu nakış, ahşap boyama üzerine çalıştık. Çok güzel şeyler çıkardık. Hem boş zamanlarımızı değerlendirdik. Hem çocuklarımıza çeyiz hazırladık. Hem de bunları satarak aile bütçemize katkıda bulunmak istiyoruz. Bize bu imkanı sağlayan ilk olarak Halk Eğitim Müdürümüz Karanfil Bilgin beye, teşekkür ederiz. Sonra da Belediye Başkanımız Hüseyin Kayacık'a teşekkür ederiz" dedi.

Sebahat Başaran da, "Biz bu sene kursumuzda duvak boyadık. Gölge nakışları yaptık. Bebek battaniyeleri yaptık. Değişik yemeniden bohçalar yaptık. Boyadık. İlk başta başladığımız da kendimize ve çocuklarımıza çeyiz diye yaptık. Ama değerlendirme imkanımız olursa mutlaka satıp devam ettirmek isteriz. Eğer aile ekonomisine katkıda bulunabilirsek çok çok memnun oluruz" dedi. Kurs öğretmeni Vasfiye Yıldız da, "Pelitköy beldesinde açtığımız çeyiz hazırlama, taş bebek, kitre bebek, ahşap boyama kurslarımızın yıl sonu sergisinde bulunuyoruz şu anda. Öğrencilerimiz yaptıkları ürünleri satmak istiyorlar. Aile ekonomisine katkıda bulunmak için satış için belediyeden yer istiyoruz. Bu sene ünlerimiz çok farklı. Üç boyutlu nakışlarımız var. Koza işlerimiz var. Panç işlerimiz var. Değişik olarak eski bir sanat olan gölge işi çalışmamız var. Kursumuz gerçekten göz dolduruyor. Çok güzel işler yaptığımıza inanıyoruz. ve satış yapmak için destek bekliyoruz. Hanımlarımızın aile ekonomisine katkıda bulunarak kendi ayaklarının üzerinde durabilmelerini istiyoruz" dedi. Kursların ilgi gördüğünü anlatan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin de, "Burhaniye'mizin Pelitköy beldesinde açtığımız kursta ilk defa bu sene taş bebek kitre bebek üzerine çalışmalar yapıldı. Öyle inanıyorum ki bu çalışmalar aile ekonomisine katkıda bulunacaktır. Bunları değerlendirmek istiyorlar. Eğer bu şekilde kurslarımız rağbet görürse önümüzdeki yıllarda bu kurs sayımızın artacağına inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de El Emeği Taş Bebekler Alıcı Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement