Burhaniye'de Gece Güreşlerini 2 Bin Kişi İzledi - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Gece Güreşlerini 2 Bin Kişi İzledi

Burhaniye\'de Gece Güreşlerini 2 Bin Kişi İzledi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Ramazan şenlikleri kapsamında düzenlenen gece güreşleri büyük ilgi gördü.

11.06.2017 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Ramazan şenlikleri kapsamında düzenlenen gece güreşleri büyük ilgi gördü. İlçeye bağlı Sübeylidere Mahallesi'ndeki güreşleri yaklaşık 2 bin kişi izledi.

İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki Sübeylidere Mahallesi'nde muhtarlığın, belediyenin desteği ile düzenlediği kum üzerindeki gece güreşleri büyük ilgi gördü. 46 pehlivan, teravih namazından sahura kadar güreşirken, izleyenler heyecan yaşadı. Yaklaşık 2 bin güreşsever güreşleri baştan sona izledi. Organizatörlüğünü Milli Güreşçi Aslan Seyhanlı'nın yaptığı etkinlikle vatandaşlar güreşe doydu. Başpehlivanlığı finalde Cengiz Zengin'i yenen Ertuğrul Dedeoğlu alırken, baş altında Olcay Karaçam, Büyük ortada Umut Özgür, küçük ortada ise Sertaç Çavdar birinci oldu.

Güreşleri Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş ile Belediye Meclis Üyesi Özer Koyuncu ve yaklaşık 2 bin güreş sever izledi.

Milli Güreşçi Aslan Seyhanlı, etkinliği düzenlediği için Başkan Necdet Uysal'a teşekkür ettiğini belirterek, "Bu sene ikincisini düzenlediğimiz güreşlere ilgi çok fazla. Marmara bölgesinde kum güreşi ilk defa burada yapılmaktadır. Allah kısmet ederse, canımız sağ olursa köy muhtarımız Mustafa Demir'le birlikte seneye de yapmaya çalışacağız" dedi.

Belediye Başkanı Necdet Uysal da, "Şu anda saat 2. köyün bütün kadınları, erkekleri ayakta. Bu güreşleri baştan sona izlediler. Bu işten bütün köylüler çok keyif alıyorlar. Bir Ramazan eğlencesi gibi kabul etmek lazım. Tabi ata sporumuz Ramazanla birleşince ayrı bir güzellik oluyor. Biz de bundan sonra da bu güreş sahasının geliştirilmesi anlamında katkıda bulunacağız. İnşallah daha yeşil bir alanda tertip ederiz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Gece Güreşlerini 2 Bin Kişi İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement