Burhaniye'de Hükümet Konağının Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Hükümet Konağının Temeli Atıldı

Burhaniye\'de Hükümet Konağının Temeli Atıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yapımı planlanan hükümet konağının temeli Vali Ahmet Turhan ve Balıkesir Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur’un da katıldığı törenle atıldı.

19.03.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, yapımı planlanan hükümet konağının temeli Vali Ahmet Turhan ve Balıkesir Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur'un da katıldığı törenle atıldı.

Mevcut hükümet konağının arkasındaki arsada bin 300 metre kare alan üzerine yapılacak 4 katlı hükümet konağında 6 bin 500 metre kare kullanım alanı olacak. İlçede yapımına başlanan hükümet konağının temeli, kalabalık bir davetli grubunun eşliğinde atıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Vali Ahmet Turhan, Milletvekili Ahmet Edip Uğur ve Kaymakam Osman Yenidoğan birer konuşma yaptı. Vali Ahmet Turhan, konuşmasında, 6 bin 500 metrekarelik Selçuklu Mimarisi tarzında bir binanın yapılacağını söyledi. İlçeye yakışır bir kaymakamlık binası yapılacağını anlatan Vali Ahmet Turhan, "Bu bina örnek olmalı. Belediyeler güzel binaların yapımı için öncülük yapmalı. Bölge, zeytin ve turizmde ilerleme kaydetmeli. Doğal güzellikler korunmalı. Yöremizde güzel gelişmeler oluyor. Önümüzdeki aylarda hava alanından Almanya'ya direk uçuşlar başlayacak. İnşaatın önümüzdeki yıl tamamlanmasını bekliyoruz. İlçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur da, "Yapımına başlanan kaymakamlık binası hayırlı uğurlu olsun. Dün Çanakkale de zaferi kutladık. Başta Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Bizler atalarımızdan çok daha refah bir yaşam sürüyoruz. Son 10 yılda milli hasıla 230 milyar dolardan 830 milyar dolara çıktı. Körfezimiz modern bir hava alanına kavuştu. Burhaniye de emniyet müdürlüğü binasının ihalesi yapıldı. Yakın bir zamanda hastanenin de ihalesini yapacağız. Burada da modern bir hükümet konağının temelini atıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Osman Yenidoğan ise, temel atma törenine katılanlara teşekkür etti. Mevcut Kaymakamlık binasının yetersiz kaldığını anlatan Kaymakam Osman Yenidoğan, "Yapımına başlanan hükümet konağı tüm kamu kuruluşlarını bir araya getirecek. Dışarıda bulunan 6 kamu kurumu da buraya gelecek. İlçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari'nin yaptığı dua eşliğinde binanın temeli atılırken, katılımcılara lokma ve pilav ayran ikramı yapıldı. 4 katlı hükümet konağının 4 milyon 320 bin liraya mal olması bekleniyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Hükümet Konağının Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement