Burhaniye'de Yerli Malı Haftası etkinliği - Son Dakika
Güncel

Burhaniye'de Yerli Malı Haftası etkinliği

Burhaniye\'de Yerli Malı Haftası etkinliği

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Yerli Malı Haftası etkinliği düzenlendi.

18.12.2019 16:32  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Yerli Malı Haftası etkinliği düzenlendi.

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" kapsamında Şehit Yılmaz Kobak İlkokulunda bir etkinlik gerçekleştirildi.

Öğrencilerin tutumlu olması, savurganlığın önüne geçilmesi, yabancı malların yerine yerli malların tüketilmesi bilincinin oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, yerli malı haftasını oyunlarla canlandırırken, skeçler sahneledi ve şiirler okudu.

Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerinin müzik dinletisinin ardından öğrenci ve velilerin hazırladıkları Anadolu!nun yedi bölgesinden yerel lezzetlerin tanıtıldığı stantlar kuruldu. Öğrenciler annelerinin hazırladığı birbirinden lezzetli yemekleri arkadaşları ile paylaşmanın sevincini yaşadılar.

Kaymakam Hüseyin Öner, burada yaptığı konuşmada, "Ülkemizin dışa bağımlılığının azaltılması için yerli üretimin artması, israfın önüne geçilmesi, tasarruf yapılması ve yerli malının kullanılmalıdır." ifadesinde bulundu.

Etkinliğe, Burhaniye Kaymakam Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Yazgan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alim Burak Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burhaniye'de Yerli Malı Haftası etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement