Gömeçlilerin Çöplük Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Gömeçlilerin Çöplük Tepkisi

Gömeçlilerin Çöplük Tepkisi

Balıkesir'in Gömeç İlçesi'nde zeytinliklerin arasındaki çöplük, çevre sakinlerinin tepkisini çekti.

04.10.2015 11:48  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Gömeç İlçesi'nde zeytinliklerin arasındaki çöplük, çevre sakinlerinin tepkisini çekti. Karaağaç Mahallesi ile sahildeki yazlıkların arasında bulunan çöplüğün hem kötü kokulara neden olduğunu hem de sinek ve fareleri arttırdığını söyleyen vatandaşlar soruna çözüm bulunmasını istedi.

Gömeç İlçesi'nde tüm çöplerin döküldüğü, Karaağaç Mahallesi'ndeki yol kenarında bulunan çöplük, çevre sakinlerinin tepkisini çekti. Çevredeki tatil sitelerine ait 5 bin evin bulunduğu bölgede çiftliğin bekçisi olduğunu söyleyen Hasan Saraygün, rüzgarın uçurduğu çöplerin sürüklenerek çiftliğe geldiğini ve herkesi rahatsız ettiğini vurguladı. Zeytin ağaçlarının da bulunduğu alanda kötü kokular yayıldığını dile getiren bekçi Hasan Saraygün, çoğu zaman fare avına çıkmak zorunda olduğunu söyledi. Çöp toplamaktan yıldıklarını anlatan Saraygün, "Kedi büyüklüğünde fareler var. Buna çare bulunmasını bekliyoruz" dedi.

Çöpleri ayrıştırarak geçimini sağlayan ailelerin çocuklarının da çöplüğü oyun alanı olarak kullandığını belirten eski Balıkesir Anap Milletvekili Ali Akkaş, etrafta bol miktarda sinek bulunduğunu söyleyerek "Burası fare deposu haline geldi. Yıllardan beri bu çöplüğün kaldırılacağı söyleniyor. Zeytin fidanlarımız mahvoldu" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gömeçlilerin Çöplük Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement