Burhaniyeli Fırıncılara Hijyen Sertifikası - Son Dakika
Yerel

Burhaniyeli Fırıncılara Hijyen Sertifikası

Burhaniyeli Fırıncılara Hijyen Sertifikası

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, geçtiğimiz Ocak ayında düzenlenen hijyen eğitimine katılan 54 fırıncıya törenle belgeleri verildi.

08.03.2013 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, geçtiğimiz Ocak ayında düzenlenen hijyen eğitimine katılan 54 fırıncıya törenle belgeleri verildi.

Ticaret Odası Salonu'nda düzenlenen törene kaymakam Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Fikret Akova, Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık ve Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş ile bazı daire müdürleriyle fırıncılar katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin imzaladığı protokol gereğince Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanları ilçedeki fırıncılara bir günlük hijyen eğitimi verirken düzenlenen sınavda başarılı olan 54 fırıncı sertifika aldı. Törenin açış konuşmasını yapan Ticaret Odası Genel Sekreteri Ersel Pazarbaşı, sertifikası olmayan fırıncıların ekmek üretimi yapamayacakları söyledi. Pazarbaşı, eğitimin verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Çetirkaya da, çiftlikten çatala kadar gıda denetimlerine ağırlık verildiğini belirterek, ilçelerde düzenlenen 16 eğitime bin 550 kişinin katıldığını açıkladı. Çetinkaya, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaymakam Ali Uslanmaz'da konuşmasında, "Ekmek en çok tükettiğimiz gıda maddesi.

Hijyen eğitimi alan 54 kişiye belgelerini veriyoruz. Bundan böyle daha sağlıklı ekmek yiyeceğiz. Ancak, ne olur ekmeği israf etmeyelim" dedi. Konuşmaların ardından 54 fırın çalışanına sertifikaları verildi. Törene Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova'nın yanı sıra, Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü M.Emin Akkılıç, Jandarma Komutanı Binbaşı Necmettin Tetik, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Çetinkaya, Müftü Oğuz Metin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, Finansbank Şube Müdürü Aysun Yetiş, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş ve fırıncılar katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniyeli Fırıncılara Hijyen Sertifikası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement