Burhaniyeli Öğrenciler Pi Sayısını Unutmayacak - Son Dakika
Yerel

Burhaniyeli Öğrenciler Pi Sayısını Unutmayacak

Burhaniyeli Öğrenciler Pi Sayısını Unutmayacak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Dünya Pi Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Hürriyet Ortaokulu’nda oluşturulan Pi Köşesi de yoğun ilgi gördü.

15.03.2017 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Dünya Pi Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Hürriyet Ortaokulu'nda oluşturulan Pi Köşesi de yoğun ilgi gördü. Pi sayısının yazıldığı tişörtleri giyen öğrencilerin hazırladığı pi simit ve pastalar unutulmaz görüntüler oluşturdu.

Hürriyet Ortaokulundaki Pi Köşesini, Belediye Başkanı Necdet Uysal ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent'de ziyaret etti. Okul Müdürü Karanfil Bilgin konuklarını kapıda karşılarken, okulun matematik öğretmenleri ile 5,7 ve 8.sınıfların hazırladığı Pi simit ve pastalar büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Necdet Uysal, köşenin hazırlanmasında emeği geçenleri kutladı. Köşe için büyük emek harcandığını anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent, "Dünya Pi Günü farklı bir şekilde kutlandı. Akılda kalıcı bir etkinlik oldu. Başta okul müdürü Karanfil Bilgin olmak üzere öğretmenler ve öğrencileri kutluyorum" dedi. Matematik öğretmeni Mehmet Pars'da," Simitten pi sayısı yaptık. Bunu ifade eden tablolar hazırladık. Köşenin hazırlanmasında matematik öğretmenleri ile 5,7 ve 8.nci sınıfta okuyan öğrencilerin büyük emeği oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Matematik öğretmeni Özlem Karabulut ise," Dünya Pi Günü'nü farklı bir şekilde katladık. Bu çalışmadaki amacımız, Pi sayısı matematik kitaplarında kalmasın istedik. Öğrencilerimiz, bunun için simitler ve pastalar yaptılar. Tişörtlerine pi sayısını yazdılar. Çok yararlı bir çalışma olduğuna inanıyorum" dedi. Öğrencilerden Eylül Bilge, "Pi sayısını hiç unutmayacağım. Çok güzel bir etkinlik yaptık. Pasta ve simitler yaptık. Böylelikle pi sayısı aklımıza kazındı" dedi. Irmak Akkılınç da, "Pi günü kutlu olsun. Hepimiz gerçekten çok güzel bir gün geçirdik. Tişörtlerimizi boyadık. Pastalar ve simitler yaptık. Pi Gününü hiç unutmayacağız" dedi. Eren Dokuyucu ise, "Bu gün Pi Günü. Özel tişörtler yaptık. Pastalar ve simitler yaptık. Çok mutluyuz" dedi. Okulda düzenlenen Pi Günü Köşesi bir hafta süreyle açık kalacak. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniyeli Öğrenciler Pi Sayısını Unutmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement