Burnun Şekli Düzeltilirken Nefes Alma Fonksiyonu Unutulmamalı - Son Dakika
Advertorial

Burnun Şekli Düzeltilirken Nefes Alma Fonksiyonu Unutulmamalı

Burnun Şekli Düzeltilirken Nefes Alma Fonksiyonu Unutulmamalı

Rinoest Kulak Burun Boğaz Estetik Merkezinden Op. Dr. Coşkun Şanverdi, Estetik operasyon uygulamalarında her şeyden önce kişinin sağlığının ve hayat kalitesini arttırmanın öncelikli olduğunu vurguluyor.

05.10.2017 15:45  Güncelleme: 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Şanverdi,"Burundan nefes alma sorunlarına ülkemizde sık rastlanılmaktadır. Buna neden olarak burun kıkırdak eğriliği (septum deviasyonu) başta olmak üzere, burun etlerinin büyümesi (konka hipertrofisi), alerji, kronik sinüzit, geçirilmiş burun ameliyatları veya travmalar sayılabilir. Burun eğriliği hastanın nefes almasını zorlaştırırken görünüş açısından da estetik bir kaygı oluşturabilir şeklinde açıklıyor.

Estetik operasyonunun önemi , güzel olabilmenin hatasız, mükemmel yüz hatlarına sahip olmakla değil, kişinin yüzüne uygun ve abartılı olmayan estetik sonuçlarla sağlanabileceğini ve bunun için operasyonların konusunda uzman hekimlerce yapılması gerektiği uyarısında bulunuyor. Türkiye'de burun, en çok yapılan estetik operasyon olsa da yanlış uygulama sonrası hastalarda ciddi sorunlar görülebiliyor… Kişinin doğal görünümüyle uyumlu olmayan, abartılı sonuçların hastalarda memnuniyetsizlik yarattığını belirten Şanverdi, hatalı estetik operasyonlara ilişkin olarak, ameliyatında en çok rastlanan hata, kişinin ameliyat olduğunun belli olmasıdır. Burun kemiğinin fazla oyulmuş olması, burun ucunun düşmesi, burun kemiğinin ve ucunun iki ayrı bölüm gibi durması çirkin görüntüye yol açabiliyor. Yüze uyumlu olmayan orantısız sonuçlar sağlık açısından da riskli olabiliyor.

Burun ameliyatlarında nefes alma problemi olan kişilerin öncelikle nefes yolunun açılması sonrasında burun estetiğinin yapılması gerekiyor. Nefes yolu açılırken, burnun fonksiyonel ve estetik açıdan ayrıca ele alınması gerekiyor.

Hasta yaklaşık 4,5 saat sonra ayağa kaldırılarak, 5-6 saatte de taburcu edilerek evine gönderilebiliyor.İyi planlanmış ve iyi uygulanmış bir burun ameliyatından sonra hem rahat nefes alır,görsel olarak da yüzü ile uyumlu güzel bir buruna kavuşur.

Son Dakika Advertorial Burnun Şekli Düzeltilirken Nefes Alma Fonksiyonu Unutulmamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement