Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan: "Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Sınavları Açılmalı" - Son Dakika
Güncel

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan: "Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Sınavları Açılmalı"

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan: "Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Sınavları Açılmalı"

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Gelir uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı sınavları en kısa sürede açılarak personelin beklentisine cevap verilmelidir.

16.11.2016 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Gelir uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı sınavları en kısa sürede açılarak personelin beklentisine cevap verilmelidir. Dışişleri Bakanlığı yurt dışı sözleşmeli personelin kur farkı kaynaklı görev ücreti artışları yapılarak mağduriyetleri giderilmelidir" dedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, beraberindeki heyetle birlikte Maliye Bakanlığı Müsteşarı Abdullah Kaya ile görüştü. Yazgan, kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini rapor halinde Müsteşar Abdullah Kaya'ya verdi. Görüşmede özellikle kurum içi gelir uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı sınavlarının açılması üzerinde duran Yazgan, "En son 2012 yılında kurum içi gelir uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı sınavı açıldı. Şu anda binlerce Maliye ve Gelir İdaresi çalışanı bu sınavların yeniden açılmasını bekliyor. Gerekli çalışmalar yapılarak sınavlar en kısa zamanda açılmalı, kamu görevlilerinin beklentilerine cevap verilmelidir. Sınavların açılması kamu görevlilerinin moral ve motivasyonunu arttıracaktır" diye konuştu.

"Yurt dışı sözleşmeli personelin mağduriyeti giderilmeli"

Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak yurt dışında görev yapan 4/A'lı personele kur farkı kaynaklı görev ücreti artışı yapıldığına dikkat çeken Yazgan, aynı artışın 5 yılı aşkındır 4/B'li personele yapılmamasını eleştirdi. Yazgan, "Yurt dışında çalışan sözleşmeli personel, ücretlerinde artış yapılmadığı için maddi kayba uğradı. Her yıl kira, eğitim, gıda gibi harcamalarda olağan artışlar yapıldığı halde yurt dışı sözleşmeli personelin tavan ücretlerinde bir değişiklik olmaması personeli mağdur etti. En kısa sürede 4/A'lılara olduğu gibi yurt dışı sözleşmeli personelin de ücretleri arttırılmalıdır" şeklinde konuştu.

Yazgan'ın verdiği raporu inceleyen Maliye Bakanlığı Müsteşarı Kaya, kamu görevlilerinin sorunlarının çözümü ve taleplerinin karşılanması için gerekenin yapılacağını söyledi. Gelir uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı sınavlarının açılmasını değerlendireceklerini kaydeden Kaya, "Dışişleri Bakanlığı yurt dışı sözleşmeli personele kur farkı kaynaklı görev ücreti artışı yapılması için çalışmalar sürüyor. En kısa zamanda bu çalışmaları nihayete erdireceğiz" ifadesini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan: 'Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Sınavları Açılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement