Bursa İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika
Güncel

Bursa İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Bursa İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Bin aydan hayırlı ay da oruç tutan Bursalılar, 2019 imsak saatlerini merak ediyor. Yardımlaşmanın, kardeşliğin hatırlatıldığı bu kutlu ayda Bursa oruç tutmaya kaçta başlıyor? Bursa imsak saati 14 Mayıs 2019 kaç? Diyanet imsakiye takvimine göre Bursa imsak vakti ve daha fazlası haberimizde…

13.05.2019 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kur'an-ın indirilmeye başladığı Kadir gecesini de içerinde barındıran Ramazan'da, İslam alemi bir ay oruç tutacak. Oruç ayı nedeniyle Bursa halkı, 'Bursa imsak saatleri kaçta' araştırıyor. Peki, Bursa imsak vakti 2019, 14 Mayıs Bursa imsak saati kaçta? Bursa Türbeleri ve daha fazlası...

BURSA 14 MAYIS İFTAR SAATİ

Ramazan bayramıyla son bulan Ramazan ayında, aile üyelerinin bir sofrada birleştiği sahur ve iftar vakitleri en çok okunanlar arasında yer aldı. Bir ay boyunca oruçlu olacak Bursalılar, Bursa imsak ve iftar saatlerini araştırıyor. Bursa 14 Mayıs 2019 imsak saati 3.59 şeklinde belirtiliyor.

BURSA TÜRBELERİ

Osmanlı'nın başkentlerinden olan Bursa'da erken Osmanlı mimarisi fazlasıyla gelişmiştir. Camiiler, türbeler, medreseler Bursa'da önemli yer tutar. Bu nedenle Bursa, yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapar. Ramazan ayında da camileri ve türbeleri ise dolup taşar. İşte Bursa türbeleri:

Çoban Bey Türbesi: Umur Bey mahallesinde bulunan türbe, Osmanlı İmparatorluğunun kurucularından Osman Bey'in oğlu Çoban Bey'e aittir. Türbe kare planlı, üzeri basık kubbe ile örtülüdür. Türbede Çoban Bey'in lahdi ile beraber beş lahit bulunmaktadır. Yapının batı yönünde bulunan duvar kalıntıları Çoban Bey Mescidinin kalıntılarıdır. 1971 yılında Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu tarafından onarılmıştır.

Osman Gazi Türbesi: Bursa Tophane semtinde, Park girişinin solunda, Şehitlik Anıtının yanında yer alır. Osman Gazi Söğüt'te vefat ettiği zaman babası Ertuğrul Gazi'nin türbesine gömülmüştür. Bursa'nın Türklerin eline geçişinden sonra naaşı Bursa'ya getirilerek Bizans dönemine ait Saint Elia (Gümüşlü Kümbet) Kilisesine gömülmüştür. İlk önceleri Orhan Gazi ile aynı çatı altına gömülmüşse de 1855 depreminde türbe yıkılınca 1863'de bugünkü türbeyi Sultan Abdülaziz yeniden yaptırmıştır.

Orhan Gazi Türbesi: Bursa Tophane semtinde, Tophane Parkı girişinin sağında, Osman Gazi Türbesi'nin karşısında bulunur. Bizans döneminde tarihlenen Saint Elie Kilisesi kalıntısı üzerine yapılmıştır. Kiliseye ait mozaik kalıntıları döşemelerinde günümüze kadar gelmiştir. Osman Gazi türbesi ile Orhan Gazi türbesi aynı çatı altında iken 1855 depreminde yıkılmış, 1863'de Sultan Abdülaziz tarafından yenilenmiştir.

Okçu Baba Türbesi: Nusret Paşa Türbesi olarak da bilinir. Hisar bölgesinde Saltanat Kapıya yakın bir alanda bulunan türbenin 14. yüzyılda inşa edildiği düşünülmektedir.B ursa'nın fethinde önemli hizmetleri olan Nusret Paşa'ya aittir. Kareye yakın planlı türbe dıştan kiremit çatılı, içten kubbelidir.

Cem Sultan Türbesi: Altıgen planlı bu türbe, talihsiz Sultan Cem Sultan'ın mezarını barındırmaktadır. Kubbe ve duvarlar zengin kalem işleri ile bezelidir.Duvarlar pencere üzerlerine kadar altıgen firuze çinilerle kaplıdır. Giriş kısmı mermerdendir. Cem Sultan'ın sandukasının yanında kardeşi Şehzade Mustafa ile II. Bayezid'in Sultan Abdullah ve Alem Şah adlı iki oğluna ait olduğu söylenen iki sanduka daha bulunmaktadır.

Orhan Gazi Külliyesi, Muradiye Külliyesi, İznik/ Kırgızlar Külliyesi, Yıldırım Külliyesi bunlardan bazılarıdır.

Son Dakika Güncel Bursa İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement