Bursa 24 Ayar Altınlı Pizza - Son Dakika
Güncel

Bursa 24 Ayar Altınlı Pizza

Bursa'da İtalyan Mutfağı İrfan Yalçın yaptığı altınlı pizza ile Türkiye'de ilke imza attı.

13.01.2019 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da İtalyan Mutfağı İrfan Yalçın yaptığı altınlı pizza ile Türkiye'de ilke imza attı. Amerika'nın bazı eyaletlerinde bin dolardan satılan 24 ayar yaprak altınların kullanıldığı pizzayı 100 lira fiyatla restoran menüsüne ekleyen Yalçın, Herkesin altın yemeyi denemesini istedik dedi. Bursa'da 21 yıldır İtalyan Mutfağı Ustalığı yapan ve 3 yıldır da 14 şubeli İtalyan Mutfağı restoren zinciri işleten İrfan Yalçın, bir televizyon haberinde gördüğü altın tozlu ıstakoz çorbasından esinlenerek altınlı yemek fikrini kendi ustalık alanı olan İtalyan Mutfağının meşhur yemeği olan pizza ile birleştirdi. Amerika'dan ithal ettiği sertifikalı 24 ayar yaprak altınlarla pizza yapan Yalçın tarihte Firavunların ve Roma İmparatorlarının kahvaltıda altın yediğine dikkat çekti. Uzun bir araştırma ve deneme sürecinden sonra altınlı pizzayı müşterilerinin beğenisine sunduklarını söyleyen Yalçın yaptığı açıklamada, Altınlı pizza aslında ütopya gibi gözükse de çok basit bir olaydı. Yıllar önce bir televizyon kanalında çıkan haberde Fransa'da bir restoran altın tozuyla yapılan bir ıstakoz çorbası gördüm. Altının yemeklerde kullanılabildiğini gördükten sonra bunu kendime misyon edinip araştırmaya başladım. 'Altın tozu nasıl elde edilir', 'Altın nasıl yenilir', 'Zararı var mıdır', 'Altını kimler tüketiyor' gibi soruların cevaplarını aradım. Detaylı araştırınca gördüm ki çok maliyetli bir durum da yok. Fazla tüketilmediği takdirde sağlığa bir olumsuz etkisi de yok. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi altın yemenin de fazlası zarar ancak ayarında tüketildiğinde vücuda katkı dahi sağlıyor. Altın, vücutta eksik olan mineralleri sağlayabiliyor. Buna istinaden araştırmalarımda elde ettiğim bir başka sonuç ise Mısır Firavunlarının ve Roma Krallarının günde 1 grama kadar sabah kahvaltılarında altın yemeleri oldu. Bunun amacı vücudun ihtiyacı olan mineralleri karşılamaktı dedi.

HERKES ALTIN YESİN İSTEDİK

Pizzada kullandıkları altınları Amerika'dan ithal ettiklerini söyleyen ve bu üründe bir maddi kaygı gütmediklerini belirten Yalçın,Pizzamızı denemelerden sonra menümüze koyduk. Altın pizzayı menüye koyarken çok bir maddi kaygı gütmedik. 'İnsanlar hayatında kaç kere altınlı bir ürün yer' dedik ve herkesin altın yemesini istedik. Buna istinaden ürünün fiyatını 100 lira olarak belirledik. 100 liranın bugün böyle bir deneyim için herkesin bütçesine uygun olduğunu düşünüyorum şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYADA YOĞUN İLGİ

Altınlı pizzayı deneyip sosyal medya hesaplarında paylaşan müşterilerin güzel geri dönüşler aldıklarını söyleyen Yalçın açıklamasında, İnsanlar altınlı pizzayı, evlilik yıldönümü, doğum günü gibi özel günlerde hediye etmek ya da özel bir deneyim yaşamak için alıyorlar. Bu anıyı biriktirmek insanların hoşuna gidiyor. Ayrıca insanlar bunu sosyal medya hesaplarında paylaştıklarında güzel geri dönüşler alıyorlar ifadelerine de yer verdi.

Bursa 24 Ayar Altınlı Pizza
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa 24 Ayar Altınlı Pizza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayağını çapa makinesine kaptırmıştı, hastanede hayatını kaybetti
    12:03 Ayağını çapa makinesine kaptırmıştı, hastanede hayatını kaybetti

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde tarla sürdüğü esnada ayağını çapa makinesine kaptırarak ağır yaralanan 75 yaşındaki Tacettin Başkan, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Başkan'ın cenazesi, Akyazı Yongalık Civekdağı Mahallesi Camii'nde defnedilecek.

  • Fatsa'da cep telefonunun bataryası şarj sırasında patladı
    12:03 Fatsa'da cep telefonunun bataryası şarj sırasında patladı

    Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir telefon tamir dükkânında, tamire götürülen cep telefonunun bataryası şarj sırasında patladı. İşletme sahibi hızlı bir şekilde yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Bursa'da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı
    12:02 Bursa'da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı

    Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören diğer sürücüler gördükleri karşısında hayrete düştü. Olay, merkez Nilüfer ilçesi İzmir Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören diğer sürücüler gözlerine inanamadı. Yan yan giden tırı görenler dönüp bir daha bakarken o anlar kamera ile kaydedildi.

  • Elazığ'da Bayram Süresince Yaralamalı Kaza Sayısında Yüzde 41 Düşüş
    12:02 Elazığ'da Bayram Süresince Yaralamalı Kaza Sayısında Yüzde 41 Düşüş

    Elazığ'da Ramazan Bayramı süresince polis ekipleri tarafından 16 bin 854 araç denetlenirken, alınan tedbirler çerçevesinde yaralamalı kaza sayısında yüzde 41'lik bir düşüş yaşandığı bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayram tatili boyunca trafiğin ve sürücülerin güvenliği için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Denetim sayılarında yüzde 100 artış sağlanarak 16 bin 854 aracın denetlendiği belirtilirken, toplam 13 adet yaralamalı kaza meydana geldiği ve ölümlü kaza yaşanmadığı ifade edildi.

  • Gölcük'te Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    12:02 Gölcük'te Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan bir işyerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. İki işyeri daha etkilendi ancak yangın büyümeden kontrol altına alındı. Polis, yangınla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement