Bursa: Bursa'da Yerel Yönetimler - Son Dakika
Güncel

Bursa: Bursa'da Yerel Yönetimler

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 3.'sünü düzenlediği Huzurevi Kermesi ve Yiyecek Şenliği'nde bayram coşkusu yaşandı.

28.05.2006 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 3.'sünü düzenlediği Huzurevi Kermesi ve Yiyecek Şenliği'nde bayram coşkusu yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Kaplıkaya'daki huzurevi bahçesinde düzenlenen şenlik, huzurevi sakinlerine bambaşka bir duygu, etkinliğe katılan vatandaşlara ise yaşlılara sahip çıkma mutluluğu yaşattı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fahreddin Yıldırım, şenliğin açılış konuşmasında, yaşlılara sevgi ve saygının Türk örf ve ananelerinin temel unsurlarından biri olduğunun altını çizerek, bu bilincin yönetim anlayışlarında en öncelikli sırada yer aldığını söyledi. Huzurevi sakinlerinin toplumun geçmişini, bilgi birikimini, geleneklerini, değerlerini, kültürünü genç nesillere aktaran kişiler olduğunu belirterek, bundan dolayı yaşlılara 'yaşlı' yerine 'tecrübeli büyüklerimiz' şeklinde hitap eden Yıldırım, "Tecrübe ve düşünceleri bizlere her zaman yol gösteren büyüklerimiz, birlik ve beraberliğimizi de simgeleyen en kutsal değerlerin başında yer almakta. Bizde bundan dolayı göreve geldiğimiz günden bu yana milli ve manevi değerlere sahip çıkan bir yönetim anlayışı ile bu dönemde Bursa, diğer yatırımlarımızda olduğu gibi sosyal belediyecilikte de geçmiş dönemlerden çok daha fazlasını yaşıyor, yaşamasını da kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.

BAŞKAN ŞAHİN, ŞENLİĞE KATILANLARA ÇİN'DEN SELAM GÖNDERDİ

Başkan Hikmet Şahin'in göreve gelmesinden sonra ilk ziyaretini huzurevine gerçekleştirdiğini, eşi Neriman Şahin'in de her ay mutat olarak huzurevi sakinlerini ya ziyaret ettiğini ya da evinde ağırladığını hatırlatan Yıldırım, "Başkanımız Çin'de olmasına rağmen dün gece beni arayarak, kermes hakkında bilgi aldı ve sizlere saygı ve selamlarını gönderdi. Bu başkanımızın sizlere ne kadar önem verdiğinin küçük bir göstergesi. Biz sizlere ikinci baharlarınızı yaşatarak, mutlu oluyoruz. Sizler bizim başımızın tacısınız" diye konuştu.

Yıldırım, huzurevindeki hobi atölyeleri ile sakinlerinin oluşturduğu koronun Türkiye'ye örnek olduğunun da altını çizerken, şenliğe katkıda bulunan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Şenlikte 210 kurum ve kuruluşun yanı sıra gönüllü ev hanımları açtıkları stantları gezen Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanlığı'nın sattığı eşyalardan da alarak, kermese katkıda bulundu. 3

"BU ŞENLİK, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN SİMGESİ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in eşi Neriman Şahin de huzurevi sakinleriyle tek tek ilgilenerek, sohbet etti. Stand açan ev hanımlarına yardım da eden Neriman Şahin, "Gelenekselleşen bu şenlik, birlik ve beraberliğimizin bir simgesi haline geldi. İlginin bu kadar büyük olması büyüklerimize gösterdiğimizin vefanın bir yansıması. Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Şenliğe Emniyet Müdürü Tahsin Demir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak ile yardımcıları Muammer Subaşı ve Sabri Yalın da katıldı. Subaşı, huzurevi sakinleri ile harmandalı oynarken, davetliler de büyük alkış aldı. Huzurevi sakinlerinin oluşturduğu koro söylediği şarkılarla profesyonel şarkıcıları aratmadılar. Koronun söylediği yalnızlık şarkıları davetlileri ağlattı. Bursalılar'a sıcak yaz gününde piknik imkanı da sağlayan şenlik, çeşitli etkinliklerde akşam saatlerine kadar sürerken, bazı vatandaşlar huzurevi sakinlerine hediye vererek, yaşlıların gönüllerini aldılar.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa: Bursa'da Yerel Yönetimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement