Bursa Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı yapıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

17.06.2021 17:50  Güncelleme: 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri ele alındı.

Toplantıda, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen çevre konulu bilgi yarışmasının kazananlarına ödül verildi.

Programda, kendi imkanlarıyla 700'e yakın sokak hayvanını düzenli olarak besleyen ve "Ayın vatandaşı" seçilen esnaf Ali Koçak'a AK Parti Grup Sözcüsü ve Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan tarafından plaket takdim edildi.

Aktaş, toplantıda yaptığı konuşmada, sokak sanatçılarına verilen desteğin artacağı yaklaşık 1 milyon lira bütçeli Bursa Açıkhava Sanat Günleri projesini uygulamaya geçireceklerini söyledi.

Salgın nedeniyle dünyada olduğu gibi Türkiye'de de birçok sektörün zor zamanlar geçirdiğini vurgulayan Aktaş, şunları kaydetti:

"Devletimiz bu sektörlere imkanları dahilinde destek oluyor. Büyükşehir olarak biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Yıllardır birçok projede omuz omuza verdiğimiz sanatçılarımıza bu zor dönemde destek olmayı şiar edindik. Bu kapsamda sokak sanatçılarımıza destek olmak için sokak sanatçıları festivali gerçekleştirdik. Hem sanatçılarımızdan hem vatandaşlarımızdan çok olumlu geri dönüşler aldık. Sanatçılarımızdan aldığımız geri dönüşler neticesinde daha geniş kapsamlı bir proje yapma ihtiyacı hissettik."

Projeyi Güney Marmara Tiyatrocular Kooperatifi ve Bursa Kültür Sanat Vakfı iş birliğiyle gerçekleştireceklerini bildiren Aktaş, 17 ilçe ve açık hava sahnesinde 168 farklı program planlandığını, Bursalıları yaz boyunca çocuk oyunları, tiyatrolar, canlı gösteriler ve konserlerle buluşturacaklarını anlattı.

Aktaş, 300'ü sanatçı olmak üzere yaklaşık 500 kişinin projeye katılım sağlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement