Bursa Çekirdekleri Kurutmak İçin Çevre Yolunu Kapattılar Hd - Son Dakika
Güncel

Bursa Çekirdekleri Kurutmak İçin Çevre Yolunu Kapattılar Hd

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Türkiye'nin tek tescilli ay çekirdeği olan 'İnegöl Alası' yetiştiren üreticiler ürünlerini kurutacak yer bulamayınca çareyi çevre yolunun bir şeridini kapatmakta buldular.

13.08.2018 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Türkiye'nin tek tescilli ay çekirdeği olan 'İnegöl Alası' yetiştiren üreticiler ürünlerini kurutacak yer bulamayınca çareyi çevre yolunun bir şeridini kapatmakta buldular. Ayçiçeğini karayoluna sererek kurutmak isteyen üreticiler bu konuda kendilerine geniş ve tehlike oluşturmayan yerlerin tahsis edilmesini istediler. Türkiye'nin çerezlik en büyük çekirdiği olan "İnegöl Alası" nı yetiştiren üreticiler mahsüllerini kurutacak yer bulamamaktan yakınıyorlar. Üreticiler ay çiçeklerini bu yılda kurutmak için Ahmet Türkel Çevreyolu 'üzerindeki bir şeride serdiler. Akbaşlar Mahallesi'nde ay çekirdeği yetiştiriciliği yaptığını söyleyen Şaban Çakır, "Çekirdeklerimizi ayırdık. Bu günde kurutmaya başladık. Çevre yolunun bir şeridini kapattık. Burada kurutmak daha iyi oluyor. Yaklaşık bir kilometrelik şeride ürünlerimizi serdik. Havalar iyi giderse bir hafta içersinde çekirdekler tamamen kurutulmuş olur" dediler.

Ay çekirdeklerini her yıl bu şekilde kuruttuklarını söyleyen Çakır geçen sene kilosunu 6 liraya sattıkları çekirdeğin fiyatının bu yıl 4 liraya kadar düştüğünü sözlerine ekledi.

Bursa Çekirdekleri Kurutmak İçin Çevre Yolunu Kapattılar Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Çekirdekleri Kurutmak İçin Çevre Yolunu Kapattılar Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement