Bursa'da 20 Öğrenci Sütten Zehirlendi - Son Dakika
Güncel

Bursa'da 20 Öğrenci Sütten Zehirlendi

Bursa\'da 20 Öğrenci Sütten Zehirlendi

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 8, Orhaneli İlçesi'nde de 12 ilköğretim okulu öğrencisi, hastaneye kaldırıldı.

04.05.2012 13:24  Güncelleme: 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 8, Orhaneli İlçesi'nde de 12 ilköğretim okulu öğrencisi, 'okul sütü' projesi kapsamında dağıtılan sütleri içtikten sonra rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın da işbirliğiyle başlatılan 'Okul Sütü' projesi kapsamında bu sabah Mudanya'daki Ülkü Köy İlköğretim Okulu'ndaki 128 öğrenciye süt dağıtıldı. Dağıtılan sütlerden için 8 öğrenci de bir süre sonra karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri başladı. Bunun üzerine okula çağrılan 112 Acil Servis ambulanslarıyla 8 öğrenci Mudanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 4 öğrenciye serum takılırken, diğer öğrenciler ayakta tedavi edildi. Mudanya'daki ilköğretim okullarında öğrenim gören toplam 5 bin 500 öğrenciye 2i günden beri 'Okul Sütü' projesi kapsamında süt dağıtımı yapılıyor.

Öte yandan Orhaneli İlçesi'ndeki Fevzi Paşa İlköğretim Okulu birinci kademe sınıf öğrencilerinden 12'si de bu sabah dağıtılan sütü içtikten sonra rahatsızlandı. Zehirlenme şüphesiyle 12 çocuk Orhaneli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çocukların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

TA,BD(FK/SS) - Bursa/ Mudanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da 20 Öğrenci Sütten Zehirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement