Bursa'da anneanne ile torununun ölümüne neden olan alkollü sürücü hakim karşısında - Son Dakika
Güncel

Bursa'da anneanne ile torununun ölümüne neden olan alkollü sürücü hakim karşısında

Bursa\'da anneanne ile torununun ölümüne neden olan alkollü sürücü hakim karşısında

Bursa'nın Mudanya ilçesinde otomobiliyle çarptığı kadın ile torununun ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

30.11.2022 16:43  Güncelleme: 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Mudanya ilçesinde otomobiliyle çarptığı kadın ile torununun ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Burak U, kazada hayatını kaybeden Fikriye Yeğit'in eşi ve oğlu, kaza sonrası hastanede vefat eden torunu Zeynep Mira Güler'in annesi ve babası ile taraf avukatları katıldı.

Savunmasını yapan Burak U, kaza nedeniyle üzgün ve pişman olduğunu, bilerek ve isteyerek hareket etmediğini söyledi.

Olay gününü anlatan Burak U, şu savunmayı yaptı:

"Arkadaşlarla buluşmak için Altınşehir Mahallesi'ndeki evimden çıktım. Evden çıkmadan önce bir şişe bira içmiştim. Aracımla Mudanya istikametine doğru seyir halindeydim. Araçla saatte 60-70 kilometre hızla seyir halindeyken önüme birden 3 kişi çıktı. Yola çıkan kişileri görünce fren yaptım. Aracı sola kırmaya çalıştım. Buna rağmen şahıslara çarpmaktan kendimi kurtaramadım. Ölenlerin ailesiyle görüşüp anlaşmak istiyorum. Ölenlerin ailesine başsağlığı diliyorum. Alkolün etkisi altında değildim. Aracı hızlı şekilde kullanmıyordum."

Kazada hayatını kaybeden anneanne ile torununun yakınları, sanık hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

Olay günü denizden çıkıp evlerine doğru yürüdüklerini aktaran Fikriye Yeğit'in kardeşi Ferihan Malcı, "Yola geldik, yol bomboştu. Aramızda birer adım vardı. Yol üç şeritliydi, ilk iki şeridi geçtik. Üçüncü şeride geldiğimizde birden bir araç geldi. Sadece 'küt' diye ses duydum. Daha sonra ne olduğunu anlamadım. Benim bağırdığım söyleniyor ancak ben bunları dahi hatırlamıyorum. Şoka girmiştim." diye konuştu.

Görgü tanığı, aracın hızının 120 kilometreden fazla olduğunu iddia etti

Tanık olarak dinlenilen Murat S. ise kaza günü aynı yolda araç kullandığı, sanığın aracını trafikte gördüğünü dile getirdi.

Murat S, şu ifadeleri kullandı:

"Mudanya Devlet Hastanesi'nin bulunduğu yerden aşağı doğru araçla seyir halindeyken sanığın kullandığı araç beni solladı. Araç sağa geçti. Ben şeridimde devam ediyordum. MOBESE kameralarının olduğu yeri geçtikten sonra kaza yapan araç zikzak yaparak beni yine geçti. Ben aracın zikzak yapması nedeniyle selektör yaptım. Aracı uyarmak için peşinden aracımın hızını yükselttim. Hızımı 120 kilometreye çıkardığım halde yetişemedim. Daha sonra poşetlerin uçuştuğunu gördüm. Baktığımda küçük kızın elinin yere düştüğünü gördüm. Çarpışmanın olduğu yer ile benim bulunduğum yer arasında 500-600 metre mesafe vardı. Ben 120 kilometre ile gittiğim halde sanığın kullandığı araca yetişemedim."

Ölenlerin yakınlarının avukatı, iddianame ve raporlarda sanığın alkollü olduğunun gözetilmediğini ileri sürerek, sanığın olası kastla öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi.

Bunun üzerine yeniden söz verilen sanık Burak U, "Yıllar önce uyuşturucu madde kullanmıştım. Olay günü alkol almıştım ancak uyuşturucu kullanmadım. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bursa-Mudanya kara yolunda 26 Haziran'da Burak U. idaresindeki 16 ANV 418 plakalı otomobil, yolun karşına geçmeye çalışan Fikriye Yeğit (56) ve torunu Zeynep Mira Güler'e (6) çarpmıştı. Fikriye Yeğit olay yerinde, torunu ise Bursa Şehir Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Gözaltına alınan Burak U, tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'da anneanne ile torununun ölümüne neden olan alkollü sürücü hakim karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özgür Özel:
    15:36 Özgür Özel: "vize Serbestisinin Önündeki Üç Engeli Aşmak, CHP İktidarında 15 Günlük İştir"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Vize serbestisinin önündeki üç engeli aşmak, CHP iktidarında 15 günlük iştir. Veya CHP gibi düşünenlerle birlikte 15 günlük iştir Meclis'te bu işleri halletmek. Ama temel hedefimizin AB'ye tam üyelik olduğunu, bu yoldaki yürüyüşün her adımının biraz daha demokratik bir Türkiye yaratacağını, hukukun üstünlüğü arayışının Türkiye'nin bugünkü ekonomik sıkıntıları aşma noktasında hukuk güvencesi açısından yabancı yatırımcı çekmek, Türk şirketlerine yabancı ortaklar bulmak, Türkiye'de mal ve can güvenliği noktasında bir hukuk güvencesi ve hukuki öngörülebilirlik açısından değerlendirildiğinde ne kadar kıymetli olduğunu böyle kıymetli bir topluluğa hatırlatmama dahi gerek yok" dedi.

  • Tekirdağ'da Vatandaş, Maaşını Peşin Alan Ancak Vekil Olamayan İsimler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
    15:35 Tekirdağ'da Vatandaş, Maaşını Peşin Alan Ancak Vekil Olamayan İsimler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

    Tekirdağ'da yaşayan Salim Koçak adlı vatandaş, seçimden önce 3 aylık maaşı peşin alan, ancak yeniden vekil olamayan 310 isim hakkında suç duyurusunda bulundu. Koçak, suç duyurusu dilekçesinde, vekillerin aldıkları parayı iade etmemelerinin halkın/devletin parasının üstüne çökmek olduğunu belirtti.

  • Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Ankara'da ziyaretlerde bulundu
    15:34 Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Ankara'da ziyaretlerde bulundu

    Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ankara'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Alemdar, AK Parti Grup Toplantısı'na katıldı ve milletvekilleri ile görüştü. Alemdar, şehre en iyi hizmetleri sunmak için birlikte çalışacaklarını belirtti.

  • Yüksek nem nedeniyle Antalya'da görüş mesafesi azaldı
    15:34 Yüksek nem nedeniyle Antalya'da görüş mesafesi azaldı

    Antalya'da yüksek nem oranı nedeniyle seyir teraslarından kenti görmek zorlaştı. Meteoroloji yetkilileri, nem bulutunun görüş mesafesinde olumsuz etkiler yaratmadığını belirtti. Bölgede sağanak yağışların beklendiği ve vatandaşların meteoroloji haberlerini takip etmeleri gerektiği uyarısında bulunuldu.

  • Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Toplantısı Ankara'da yapıldı
    15:34 Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Toplantısı Ankara'da yapıldı

    Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 4. Dönem Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında 4. Dönem KEK Protokolü ve eylem planları imzalandı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve işbirliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Türkiye ve Mali arasındaki ilişkilerin dostluk, barış ve karşılıklı fayda temelinde güçlendirileceği vurgulandı.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, muhtarlarla bir araya geldi
    15:34 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, muhtarlarla bir araya geldi

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, 31 Mart'taki yerel seçimde muhtarlık görevine seçilenlere başarı dileyerek, muhtarlarla bir araya geldi. Selendi Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programda, kurum temsilcileri de katılım sağladı ve görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Akıncılar Kaymakamı Okul İncelemesi Yaptı
    15:33 Akıncılar Kaymakamı Okul İncelemesi Yaptı

    Akıncılar Kaymakamı Saltuk Buğrahan Açıkbaş, Akıncılar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde incelemede bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Balcı'dan okulla ilgili bilgi aldı. İnceleme sırasında Okul Müdürü Gürkan Çanakçı ve görevli personel de hazır bulundu.


Advertisement