Bursa'da "Beyaz Zambak" Açtı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da "Beyaz Zambak" Açtı

Bursa\'da "Beyaz Zambak" Açtı

114 firmaya güvenilirliği temsil eden 'Beyaz Zambak' bayrağı ve belgesi dağıtıldı.

28.04.2012 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Diversey firması tarafından gıda hijyenine ve kalitesine önem veren 114 firmaya güvenilirliği temsil eden 'Beyaz Zambak' bayrağı ve belgesi dağıtıldı.

Tüketicilerin gıda temini, kullanımı ve hizmet alımında istenen düzeyde bilgi sahibi olmaları amacıyla başlatılan 'Beyaz Zambak Projesi'nde ikinci teslim töreni yapıldı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki (Merinos AKKM) törene, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Yazıişleri Daire Başkanı Neşet Çakmaklı, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, Bursa Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri ve 'Beyaz Zambak' bayrağı ve belgesi almaya hak kazanan 114 firmanın temsilcisi katıldı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, toplumsal bir kuruluş olan kent konseyinin Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla güçlü konuma geldiğini söyledi. Türkiye'ye örnek çalışmalar yaptıklarını dile getiren Pala, tüm toplumsal kuruluşlara önderlik yaptıklarını anlattı. Göreve geldikleri günden bu yana 3 bin 800 faaliyet düzenlediklerini söyleyen Pala, "4 meclisimiz, 34 çalışma grubumuz ve yüzlerce gönüllümüzle ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu kentte yaşamak fazladan sorumluluklar yüklüyor. Bu bilinçle 'Beyaz Zambak' gibi halka faydalı projeler geliştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi olarak Diversey firmasıyla birlikte bu projeyi önemsiyoruz. Çünkü görevimizin bilincindeyiz ve halkın gıdaya güvenilir ve sağlıklı bir şekilde ulaşmasını arzuluyoruz. Bursalı tüm firmalar, Bursa Kent Konseyi'ne gelerek 'Beyaz Zambak' projesine müracaat etmelidir" dedi.

Özel işletmelerin devletten maaş almadığını, hatta istihdam sağlayarak katkı sağladığını belirten Pala, açılan işyerlerinin istihdama katkı sağladığını, devletin girişimcilerin önüne kırmızı halı sermesi gerektiğini ifade etti. Esnafın hakkını araması için Bursa Kent Konseyi'nin despotik ve kaotik, ekonomik ve mali sistemin düzelmesi hakkında yeni bakış açıları ortaya koyduğunu anlatan Pala, girişimcilere sonuna kadar destek vereceklerini kaydetti. İşletmelerin Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından yürütülen 'Altın Kapak Sandalyeye' projesine destek olamaya davet eden Pala, ihtiyaç sahiplerine akülü sandalye almak için mücadele verdiklerini söyledi. Merinos AKKM hakkında da bilgi veren Pala, birçok ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapıldığını anlattı.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ise, proje hakkında bilgi verdi. 'Beyaz Zambak' belgesinin, gıda işletmelerindeki hijyen standartlarının artırılması, tüketiciye hitap eden yerlerin daha güvenilir olması ve hizmet kalitesinin tescillenmesi amacıyla verildiğini dile getiren Keskin, projenin 2005 yılından beri gönüllülük esasına göre yürütüldüğünü belirtti. Beyaz Zambak projesinin daha profesyonel yürütülmesi için yeni bir sistem geliştirdiklerini anlatan Keskin, katılım süreci hakkında bilgi verdi. Refah seviyesi artıkça dışarıda yemek yeme alışkanlığının artacağına dikkat çeken Keskin, projenin bu açıdan da önem taşıdığını vurguladı.

Diversey Consulting İş Birim Müdürü İrfan Tümer ise, temelinde insan olan projenin Türkiye için önemli olduğunu kaydetti. Sağlık için tüketilen gıdaların güvenli, mekanların da hijyenik olmasının önemine değinen Tümer, "Beyaz Zambak belgesi almaya hak kazanan işletmeler, hijyenin lezzet kadar öenmli olduğuna inanan kurumlardır.

Topluma güvenilir gıda yedirmek isteyen işletmelerin başarısını belge ve bayrak vererek kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte gıda güvenliği ve hijyen gündemin birinci maddesi olmaya devam edecektir. Artık Bakanlık, tüketiciyi aldatan firmaları deşifre ediyor. Kanunlarda tüketicinin yanında olacaktır. Çünkü hijyen, tüketici için bir lüks değil, haktır. Akşam yemek yediğiniz yerde zehirlendiğiniz zaman bunu bakanlığa şikayet edebiliyorsunuz. Hatta konuyu mahkemeye taşıyabiliyorsunuz" dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden olan BESAŞ, Hünkar Köşkü Sosyal Tesisleri, Mudanya Sosyal Tesisleri ile birlikte 114 firmaya 'Beyaz Zambak' belgesi ve bayrağı teslim edildi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde 'Beyaz Zambak' bayrağı ve belgesi almaya hak kazanan firmalar şunlar:

"Abidin Usta Osmanlı Sofrası Şehreküstü Şubesi, Tuzpazarı Şubesi, Abişoğlu Pastanesi, Ahmet Erdem Anadolu Lisesi kantini, Ali Karasu İlköğretim Okulu kantini, Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yemekhanesi, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi kantini, Bağdat Hurma Tatlıcısı, Berkay Kahvaltı Salonu, Hünkar Köşkü Sosyal Tesisleri, Mudanya Sosyal Tesisleri, Besaş Ekmek Fabrikası ve satış mağazası, Bizimköy Tost Evi, Bupiliç - Bursa Bölge Müdürlüğü, Burger King Anatolium AVM şubesi, As Merkez AVM şubesi, Carrefour AVM şubesi, FSM şubesi, Karaman şubesi, Kent Meydanı AVM şubesi, Korupark AVM şubesi, Nilüfer şubesi, Pembe Çarşı şubesi, Zafer Plaza AVM şubesi, Görükle şubesi, Bursa Anadolu Erkek Lisesi kantini, Bursa Sini Börek, Büyük Divan Lokantası, Cafe 1453, Cafe Makkarino, Candar Yemek Sanayi, Cumba Restaurant, Çiçek Izgara, Domino´s Pizza - Altıparmak Şubesi, Döner & Sandwich Cemal & Cemil Usta, Dr.Rüştü Burlu Erkek Yetiştirme Yurdu Yemekhanesi, Duygu Dürüm, Evden Ev Yemekleri, Furkan Lokantası, Güllüoğlu Baklava, Hacı Hasan Oğulları – FSM, İmalat ve Yunusemre şubesi, Hanımeli Mutfağı, Hürriyet San. ve Tic. İlköğretim Okulu Kantini, Hüseyin Özdilek Lisesi Kantini, Kahve Dünyası - Korupark AVM ve Zafer Plaza AVM şubesi, Kebapçı İskender - As Merkez, Botanik Park, Et Endüstrisi, İmam Aslan Tesisleri, Köy Kebap, Ovaakça ve Zafer Plaza AVM şubesi, Kentucky Fried Chicken - Kent Meydanı AVM ve Carrefour AVM şubesi, Kırcılar Anadolu Teknik Meslek Lisesi, Kısmet Tatlı, Kükürtlü Ticaret ve Sanayi İlköğretim Okulu Kantini, Mc Donald´s - Anatolium AVM, Geçit, Heykel, Kent Meydanı AVM, Sönmez ve Zafer Plaza AVM Şubesi, Mekaş Yemek Sanayi, Melike Döner, Merkez Divan Lokantası, Mert Pideli Köfte Salonu, Obasan Yemek Sanayi, Osmangazi İMKB Kız Meslek Lisesi kantini, Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Yemekhanesi, Ömür Köftecisi, Özel İlkçizgi Anaokulu Kantini – Doburca ve Nilüferköy şubesi, Özsüt - Korupark AVM Şubesi, Patila Fast Food - Fomara ve Heykel Şubesi, Pizza Hut, Popeyes - Anatolium AVM, Kent Meydanı AVM, Korupark AVMve Zafer Plaza AVM Şubesi, Rahmiye Malcıoğlu İlköğretim Okulu Kantini, Rıhtım Pastanesi - FSM Şubesi , Rodop Ali Restaurant, Rumeli Kardeşler Sofrası, Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu Yemekhanesi, Sbarro - Anatolium AVM, Kent Meydanı AVM ve Korupark AVM Şubesi, Sedat´ın Yeri Et Mangal, Setbaşı İlköğretim Okulu kantini, Sırameşeler Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası Müdürlüğü, Siesta Restaurant, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi kantini, Tanna Yemek Sanayi, Tat Yemek Sanayi, Uludağ Kebapçısı – İmalat ve Kent Meydanı AVM Şubesi, Uzay Pastaneleri – Altıparmak, Çekirge, FSM, Geçit, İmalat ve Saygınkent Şubesi, Vasco Pizza, Yankı Yemek Sanayi, Yasemin Ev Yemekleri, Yeşil Fırın"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa'da 'Beyaz Zambak' Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement