Tarih katilleri yüzlerce yıllık türbeye spreyli saldırıda bulundu - Son Dakika
Yaşam

Tarih katilleri yüzlerce yıllık türbeye spreyli saldırıda bulundu

18. yüzyıldan bu yana Bursa'nın kadim ilçesi İznik'te bulunan Afyon Sultan Türbesi'ni sprey boyayla boyadılar. Tarih katillerinin yaptıklarını görenler ise tepki göstermekten geri duramadı.

11.07.2020 15:13  Güncelleme: 20:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da İznik ilçesinde 18. yüzyıldan bu yana ayakta duran Orhan Bey'in torunu Afyon Sultan (Ahiveyn Sultan) türbesi tarih katillerinin spreyli saldırısına uğradı. Türbeye gelen vatandaşlar, "Yazıklar olsun bunu yapanlara" diyerek tepkilerini gösterdiler.

İznik Beyler mahallesinde bulunan ve ilçenin simgesi haline gelen Osmanlı beyi Orhan Bey'in torunu Afyon Sultan türbesi tam 18. yüzyıldan beri ayakta duruyor. Türbeyi anlatan tabela ve iç kısmı ise kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından sprey boyalar ile saldırıya uğradı. Etrafı ise içki şişeleri ve pisliklerle doldu.

Tarih katillerinin yüzlerce yıllık türbeye spreyli saldırıda bulundu

"BİR TÜRBEYE BU YAPILIR MI?"

Türbeye dua için gelen vatandaşlar ise şok yaşarken, "Yazıklar olsun bunu yapanlara. İnsanlar bu manzarayı görünce rezil oluyoruz. Bir türbeye bu yapılır mı çok ayıp" dediler.

Tarih katilleri yüzlerce yıllık türbeye spreyli saldırıda bulundu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Tarih katilleri yüzlerce yıllık türbeye spreyli saldırıda bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • AYASOFYA : ZATEN BUNU YAPANLARIN İNSAN OLMADIĞINI BİLMEK LAZIM ŞEYTANLAŞMIŞ MAHLUKAT BUNLAR ALLAH ONLARI TAŞ EDİP BIRAKSA NE GÜZEL BİR İBRETLİK BİR DURUM OLUR 0 0 Yanıtla
  • Yorum: Bunu yapanların ne milli duygulardan ne de maneviyata haberi yoktur eminim.Ot gibi yaşayan vicdansızlar saygılı olun bile diyemiyorum size çünkü anlasanız bunu yapmazsiniz 0 0 Yanıtla
  • Hakan: O boyayı yapanın Allah belasini versin 0 0 Yanıtla

Advertisement