Bursa'da, Bir Derede Daha Toplu Balık Ölümü Görüldü Hd - Son Dakika
Güncel

Bursa'da, Bir Derede Daha Toplu Balık Ölümü Görüldü Hd

Bursa'da, bir derede daha toplu balık ölümü görüldüBURSA'nın İnegöl ilçesinde Hasanpaşa ve Kulaca Mahallelerinden geçen derelerde görülen toplu balık ölümleri bu kez Akçasu Deresi'nde meydana geldi.

16.09.2018 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, bir derede daha toplu balık ölümü görüldü

BURSA'nın İnegöl ilçesinde Hasanpaşa ve Kulaca Mahallelerinden geçen derelerde görülen toplu balık ölümleri bu kez Akçasu Deresi'nde meydana geldi. Bursa- Ankara karayolu kenarında akan Akçasu Deresi'nde toplu balık ölümleri meydana geldi. Derede kıyıya vuran balıkları gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşarken, derenin kirli ve köpüklü akması dikkat çekti.

İnegöl'de 2018 yılı içinde farklı tarihlerde derelerde 4 kez toplu balık ölümleri görülmesi tepkilere neden olurken, Boğazköy Barajı ile Şipali, Hasanpaşa ve Kulaca derelerinde görülen balık ölümlerine Akçasu Deresi'ndeki toplu balık ölümleri de eklendi. Vatandaşların balık ölümleri ile ilgili ihbarı üzerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri derede inceleme yaptı, dere suyundan ve ölü balıklardan numune alındı.

'CEZALANDIRILSINLAR'

Balık ölümlerinin sebebinin araştırılmasını isteyen çevre sakinlerinden 21 yaşındaki Sinan Coşartekin, 'Dere uzun zamandır kirli akıyor. Biz bu dereden tarım alanlarımızı suluyoruz. Derenin üzerinde köpükler de var. Bunun nedeni dereye atılan kirli atıklar olmalı. Bu sebeple derede balık ölümleri yaşandı. Endişeliyiz. Bu dereden küçükbaş hayvanlar da su içiyor. Yetkililerden, toplu balık ölümlerinin sebebinin araştırılmasını istiyoruz. Dereyi kirletenlerin de bulunup cezalandırılmasını istiyoruzö dedi.

Bursa\'da, Bir Derede Daha Toplu Balık Ölümü Görüldü Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da, Bir Derede Daha Toplu Balık Ölümü Görüldü Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Küresel Isınma ve Bilinçsiz İlaçlama Nedeniyle Arı Ölümleri Artıyor
    11:36 Diyarbakır'da Küresel Isınma ve Bilinçsiz İlaçlama Nedeniyle Arı Ölümleri Artıyor

    Küresel iklim değişikliği ve bilinçsiz tarımsal ilaçlamaların etkisiyle Diyarbakır'da kış uykusuna yatmayan arıların yüzde 30'u telef oldu. Diyarbakır Arıcılar Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Bayram, arıların telef olmasında en büyük etkenin küresel ısınma ve tarımda kullanılan zirai ilaçlar olduğunu belirtti. Bayram, bilinçsiz ilaçlamaların arılara büyük zararlar verdiğini ve bu ilaçların gece saatlerinde kullanılması gerektiğini ifade etti.

  • Eyüpsultan'da 2 Katlı Binada Çıkan Yangın Cep Telefonu Kamerasıyla Kaydedildi
    11:35 Eyüpsultan'da 2 Katlı Binada Çıkan Yangın Cep Telefonu Kamerasıyla Kaydedildi

    Eyüpsultan'da bulunan 2 katlı bir binada çıkan yangın kısa sürede tüm binaya yayıldı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek sıçramasını engelledi. Yangının yükseldiği anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yangın sonucunda dumandan etkilenen bir kadın hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumu iyi. Yangının çıkış sebebi ise araştırılıyor.

  • Fırat Üniversitesi Öğrencileri Kovancılar İlçesindeki İlkokul Öğrencilerine Oyuncak Dağıttı
    11:34 Fırat Üniversitesi Öğrencileri Kovancılar İlçesindeki İlkokul Öğrencilerine Oyuncak Dağıttı

    Fırat Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte, Kovancılar ilçesindeki Hacı Ahmet Özbağı İlkokulu öğrencilerine oyuncak dağıtıldı. Öğrenciler, Bir Dünya Oyuncak Topluluğu ile birlikte eğlenceli vakit geçirdi. Etkinlik sonrası yapılan röportajda ilkokul öğrencisi Yasin Kaya'nın espri dolu cümleleri güldürdü.

  • Çanakkale'de Mahalli İdareler Genel Seçimleri Yarın Başlıyor
    11:33 Çanakkale'de Mahalli İdareler Genel Seçimleri Yarın Başlıyor

    Çanakkale'de yarın yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için il genelinde 440 bin 119 seçmen oy kullanacak. Çanakkale merkezde ise 147 bin 153 kişi oy kullanacak.

  • İstanbul Mushafı: Kağıdından mürekkebine kadar hattat Hüseyin Kutlu ve ekibi tarafından hazırlanan 10 ciltlik el yazması Kur'an-ı Kerim
    11:31 İstanbul Mushafı: Kağıdından mürekkebine kadar hattat Hüseyin Kutlu ve ekibi tarafından hazırlanan 10 ciltlik el yazması Kur'an-ı Kerim

    Hüseyin Kutlu ve 66 kişilik ekibi tarafından hazırlanan İstanbul Mushafı, Kur'an-ı Kerim'in 10 cilt olarak el ile yazılmasını ihtiva ediyor. İslam medeniyetinin 15 asırlık seyrine 'Mushaf Sanatları Tarihi' yönünden bakmayı amaçlayan çalışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teklif ve himayeleri ile gerçekleştirildi. Eser, ilim adamlarına ve İslam medeniyetlerine verdiği desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim edilecek.

  • Mardin'de Okul Çevreleri ve Servis Araçlarında Denetim Gerçekleştirildi
    11:31 Mardin'de Okul Çevreleri ve Servis Araçlarında Denetim Gerçekleştirildi

    Mardin Emniyet Müdürlüğü, çocuk ve gençlerin korunması amacıyla okul çevreleri ve servis araçlarında denetimler gerçekleştirdi. 26 ekip ve 60 personelin katılımıyla yapılan denetimlerde, 83 okul çevresi, 8 internet salonu, 11 kahvehane ve kafe, 21 market, büfe ve tekel bayii, 3 şans oyunu bayii, 19 park, bahçe, umuma açık yer ve 9 metruk bina denetlendi. Ayrıca 944 şahıs sorgulandı ve 72 servis aracı kontrol edildi. Denetimler sonucunda 2 sürücüye cezai işlem uygulandı.

  • Üsküdar'daki Valide-i Cedid Camii, Ramazan Ayında Çocuklar İçin Etkinliklere Ev Sahipliği Yapıyor
    11:31 Üsküdar'daki Valide-i Cedid Camii, Ramazan Ayında Çocuklar İçin Etkinliklere Ev Sahipliği Yapıyor

    Üsküdar'daki tarihi Valide-i Cedid Camii, Hacı Ahmet Ünal Vakfı, Birr Gençlik Hareketi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler, çocukların ramazan ayını daha coşkulu şekilde idrak etmelerini sağlamak amacıyla düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında çocuklara yarışmalar düzenleniyor, ikramlarda bulunuluyor ve çeşitli organizasyonlar düzenleniyor. Etkinlikler, caminin avlusunda ramazan ayı boyunca devam edecek.


Advertisement